2014-2015 Adli Yılı başlangıcı nedeniyle dün Keşan’da da bir tören düzenlendi.

Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı önünde saat 11.30 sıralarında gerçekleştirilen törene, Edirne Barosu Keşan Temsilcisi Avukat Orhan Yalçın ve baroya bağlı avukatlar katıldı.

Tören Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başladı. Çelenk sunumunun ardından Edirne Barosu Keşan Temsilcisi Orhan Yalçın, günün anlam ve önemini içeren bir açıklama yaptı.

 YARGI SİYASAL GÜCE AYAK BAĞI DEĞİLDİR

Sözlerine yeni adli yılın yargıda yaşanan sorunlarla başladığını belirterek başlayan Yalçın, şöyle devam etti: “Bugün yargımızın en temel sorunu siyasal erkin etkisi ve hegamonyası altında bırakılmaya çalışılmasıdır. Yargı, siyasal iktidarların gücünü kullanmasında bir ayak bağı değildir. Aksine ülkenin birçok değerlerinin ayakta tutulmasını sağlayan en önemli teminattır. Yargı gücünün zayıf düşürülmesi siyasal iktidara tabi hale getirilmesi, ülkenin taşlarının yerinden oynamasını sağlayıcı hareketlerin başlangıcını doğuracağı gibi ülkenin üniter yapısının bozulmasının temellerini atacaktır.”

YENİ ADLİYE BİNASININ BİTMESİNİ ÖZLEMLE BEKLİYORUZ

Toplumun bireyleri yanında, devletin tüm organ ve görevlilerinin de faaliyet, işlem ve eylemlerinin hukuk kurallarına ve Anayasal ilkelere gerektiğini ifade eden Yalçın, Cumhuriyetin temelini oluşturan en önemli olgulardan birinin Hukuk Devleti prensibi olduğunun unutulmaması gerektiğinin altını çizdi.  Yalçın, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bu bağlamda biz avukatlar doğru bildiğimiz ve doğru olduğuna inandığımız hukuk devleti ilkesinin her ortamda ve her zaman savunucuları olmaya devam edeceğiz. Yeni adli yıla girerken, Keşan adliyemizde mahkemeler kalemlerinde ve icra dairesinde yeterli eleman bulunmamasından kaynaklanan eksiklikler ve adliyenin fiziki yetersizliğinden kaynaklanan eksiklikler bulunmaktadır. Keşan’ımızda yapılmakta olan Yeni Adliye Sarayı’nın inşaatının biran önce bitirilerek, şuan ki fiziki yetersizlik içerisinde zor şartlarda yürütülen adliye hizmetlerinin daha iyi şartlarda verilmesini özlemle bekliyoruz. 71 avukatın fiili olarak çalıştığı Keşan’da yapılacak Adliye Sarayı’nın bitirilmesi ile Ağır Ceza Mahkemesi’nin de kurulmasını temenni ediyoruz.”

Yalçın, konuşmasının sonunda,  tüm meslektaşlarına, hakim ve savcılar ile tüm adliye çalışanlarına yeni adli yılda başarılar diledi.