Mustafa Sümbül: “Haftanın 7 günü, 24 saat hazır şekilde bekliyoruz 

Keşan’da her yıl orman yangınlarına müdahale amacıyla konuşlanan yangın söndürme helikopteri, dün itibarıyla Korudağ Orman Yangın Müdahale Ekibi’nin bulunduğu alanda konuşlanasrak göreve hazır bir halde beklemeye başladı. Keşan Orman İşletme Müdürü Mustafa Sümbül, 70 personeli bulan bir ekiple olası yangınlara her an hazır olduklarını söyledi.

TÜRKİYE’DE GÖREV YAPAN 24 HELİKOPTERDEN BİRİ KEŞAN’DA

Yangın söndürme helikopteri, dün sabah saatlerinde, Yerlisu Köyü mevkiindeki Korudağ Erman Yangın Müdahale Ekibi’nin bulunduğu alanda geldi. Keşan Orman İşletme Müdürü Sümbül de alınan tedbirler ve ekipler hakkında bilgiler verdi. Helikopterin, olası bir yangına müdahale etmek için her yıl olduğu gibi yeniden konuşlandığını belirten Mustafa Sümbül, şu bilgileri verdi: “3 ton su alan yangın söndürme helikopteri, 3 Ukraynalı, 1 Türk pilot ile göreve hazır durumda. Hiçbirimizin istemediği orman yangınlarına anında müdahale edebilecek durumda, haftanın 7 günü ve 24 saat hazır şekilde bekliyoruz. Helikopter sadece Keşan Bölgesi için değil, tüm Trakya Bölgesi’nde çıkabilecek olası orman yangınlarına müdahale edecek. Şu anda bölgede tek helikopter Keşan’da bulunuyor. Bir de yakın bölgemiz olarak Çanakkale ile İstanbul’da helikopter bulunuyor. Helikopterlerin konuşlandığı Türkiye’de, 24 ayrı bölgenin içerisinde Keşan da bulunuyor.”  

70 KİŞİLİK EKİP HAZIR BEKLİYOR

Ukraynalı grubun içerisinde yer alan Türk pilot Alper Ercan ise yangın söndürme helikopteri hakkında, Sümbül’e teknik bilgiler verdi.

Mustafa Sümbül, şuanda 70 kişilik ekibin, helikopter ve arozözler ile birlikte, olası orman yangınlarına müdahale için hazır vaziyette beklediğini belirtti.