Dün Yenimecsit Mahallesi’nde bir dükkan, içerisindeki malzemelerle yandı. Hasır Sokak’ta, binası İbrahim Göçmez’e, işletmesi ise Fahrettin Savcı’ya ait bakkal dükkanında saat 17.30 sıralarında yangın çıktı. Henüz çıkış sebebi belli olmayan yangın, o sırada sokaktan geçen seyyar börek satıcısı tarafından fark edilerek, hemen bitişikteki bina sahiplerine haber verildi. Sokak sakinlerinin de ilk müdahaleyi yaptığı yangın, Keşan Belediyesi İtfaiye ekiplerinin kısa sürede olay yerine gelmesiyle bitişikteki evlere sıçramadan söndürüldü. Yangında, bakkal dükkanında bulunan malzemelerin çoğu yandı. Olay yerine gelen polisin yangın ile ilgili soruşturması devam ediyor.

HASIR SOKAK SAKİNLERİ:

“İÇİCİLER İÇERİDE,

SATICILAR DIŞARIDA!”

Öte yandan, yangın olayı ile ilgili dün fotoğraf almak için gittiğimiz Hasır Sokak’taki sakinler, mahallelerinde yaşanan sıkıntıları dile getirdi.

“Çocuklarımızı mahalleye salamaz olduk” diyen sokak sakinleri, “Hasır Sokak Bonzai içicilerinin mekanı oldu. Atatürk’ten, Yörük’ten ve Yenimescit’ten herkes burada toplanıyor. Ayık insan göremezsiniz. Bütün mahalleli tetikte. Olay yaşanmadığı gün geçmiyor. İçte az ileride mekanları. Düzenekleri de orada. Hap, Bonzai, esrar ne ararsan var. İçip içip zarar veriyorlar. Polisler gelip kovaladıkları için şimdi ileride bir mekan tuttular kendilerine. Biz bunlardan kurtulmak, mahallemizde huzur içinde yaşamak istiyoruz. Bizim huzurumuz yok.” şeklinde konuştu.

Keşan İlçe Emniyet Mü-dürlüğü’nün geçtiğimiz Nisan ayı başına uyuşturuculara yönelik yaptığı operasyondan bahsetmemiz üzerine ise sokak sakinleri, “İçiciler içeride, satıcılar dışarıda! Satıcılar içeriye girmediği sürece içiciler bitmez.” dedi.

Sokak sakinleri ilgililerin bir an önce harekete geçip, suç olaylarının en çok yaşandığı bu bölgede daha titizlikle davranmalarını istedi.