Gece 22.00 ile sabah 06.00 saatleri arasında alkollü içkilerin perakende satış yasağı 20 gün sonra yürürlüğe girecek.

Alkollü içkiler ancak sunum izni verilen yerlerde açık olarak tüketilebilecek, tesis sınırları dışında da tüketilmek üzere içki satışı yapılamayacak.

“YASAĞIN BAŞLADIĞI ZANNEDİLİYOR, BU NEDENLE SATIŞLARIMIZ ARTTI”

Keşan’da faaliyet gösteren büfe işletmecisi Hasan Abacı, yasağın sadece perakende satış yapan yerlerde uygulanmasının çok doğru olmadığını dile getirerek, “Birçok vatandaşımız yasağın başladığını zannediyor. Bir kısmı ise yasağın ne zaman başlayacağını biliyor fakat çare arıyorlar. Gerçi bize bir yasa getiriliyor. Şu an bu yasayı en iyi bizim gibi esnafın bilmesi lazım. Fakat ben ve benim gibiler sadece 22.00’den sonra içki satılmayacağını biliyoruz. Bu konu önemli bir konu. Esnafı bilgilendirmeleri lazım. Hatta tüm vatandaşın bilgilendirilmesi lazım.” dedi.

“VATANDAŞLAR İLE BİZİ KARŞI KARŞIYA GETİRİYORLAR”

Abacı, şunları söyledi: “Yasanın uygulamaya geçtiğini düşünen vatandaşlarımız saat 22.00’den önce içkilerini alıyorlar. Bu da 9 Eylül öncesinde satışlarımızda artış yaşanmasına neden oldu. Vatandaşlarımız kendilerini bir şekilde alıştırmaya başlamış durumda. Tabii şu durumlarla da sık sık karşılaşacağını zannediyoruz: Şimdi bir vatandaşımız saat 23.00 gibi geldi. Bizden alkol istedi. Biz yasa gereği satışını yapamadığımızı söylersek, bu vatandaşımızın tepkisi nasıl olur? Bu tepki ile bizleri neden karşı karşıya getiriyorlar? Biz satarsak suç işlemiş durumda olacağız, satmazsak ise vatandaşın tepkisi ile karşılaşacağız. Perakendeciler olarak bunu hak etmiyoruz. Cezanın da ağır olduğu söyleniyor. Kısacası biz iki arada bir derede kaldık.” 

“REKLAMLAR 22.00’YE KADAR VERİLMELİ”

Alkollü içkilerin reklam ve tanıtımını yasaklayan yasanın özendirici, teşvik edici kampanya, promosyon ve etkinliklere de yasaklar getireceği söylentilerinin olduğunu vurgulayan Hasan Abacı, “Televizyonlarda yayınlanan film ve müzik kliplerinde de alkollü içkileri özendirici görüntülere yer verilemeyeceği söyleniyor. Bu reklamlar da saat 22.00’den sonra verilmesin. Reklamlar bu tür ürünler için önemli.” şeklinde konuştu.