HABER MERKEZİ
Bu yıl 98. yıldönümü kutlanacak 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için hazırlanan kutlama programı ise şöyle olacak:
CUMHURİYET MEYDANI…
Saat 09.30’da Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı’na çelenklerin sunulması, saygı duruşunda bulunulması ve Keşan Belediyesi Bandosu eşliğinde İstiklal Marşı’nın söylenmesi ile başlayacak olan tören, İlçe Milli Eğitim Müdürü İlhan Saz’ın, çocuklar adına Raşit Efendi İlkokulu öğrencisi Doruk Bulut Görsoy’un günün önem ve anlamını belirten konuşmaları ile devam edecek.
Tören, ilkokul ve ortaokullarda günün anlamı ile ilgili yapılan şiir yarışmasında birinci olan eserlerin okunması ve şiir, resim ve kompozisyon alanında dereceye giren öğrencilerin ödüllerinin verilmesi ile sona erecek.
MEHMET GEMİCİ CENNET BAHÇESİ…
23 Nisan Ulusal Egemenlik Bayramı’nın 98. Yıldönümü, Cumhuriyet Meydanı’ndaki kutlamalarının sona ermesinin ardından, törene katılan öğrencilerden ve öğretmenlerden oluşturulacak kortejin, Keşan Belediyesi Bandosu eşliğinde Mehmet Gemici Cennet Bahçesine yürümesi ile devam edecek.
Buradaki törenler ise saat 10.30’da saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın söylenmesi ile başlayacak.
Öğrencilerden oluşan müzik korosunun sunumunun ardından Keşan’daki okul ve kurumların halk oyunları ekipleri gösterilerini sunacak.
Kutlamalar çerçevesinde ayrıca Keşan Belediyesi de, saat 13.00’te çocuk oyunları grupları gösterisi ve saat 16.00’da da çocuk konseri düzenleyecek.