AYŞİN SEÇİL GEZER

24 Haziran 2018 Pazar günü yapılan seçimde destek veren herkese teşekkür ettiğini ifade eden Yatıkçı, şunları söyledi: “24 Haziran 2018 Pazar günü yapılan Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem Milletvekilliği seçimlerinde köy köy, mahalle mahalle gezerek hiç durmadan çalışan yönetim kurulu arkadaşlarıma, kadın ve gençlik kollarıma, seçim komitesine, propaganda komitesine, basın komitesine, hukuk komitesinde göre alan arkadaşlarıma, seçim günü sandıkta görev alan arkadaşlarıma, okul sorumlularımıza, müşahitlerimize, avukatlarımıza ve gönüllü çalışan partililerime örgütüm adına teşekkür ediyorum. Ayrıca bize oy veren, destek veren herkese teşekkür ediyorum. Onların hepsi ellerinde meşaleler ile ülkeyi aydınlatmak için ellerinden geleni fazlasıyla yaptılar ve onların ellerindeki meşalelerin ülkeye demokrasi gelene kadar, OHAL’in kaldırılıp ülkeye; barışın, kardeşliğin, huzurun gelinceye kadar, birlikte üretip hakça bölüşümün hayata geçirilene kadar ellerindeki meşalelerin sönmeyeceğine gönülden inanıyorum. 24 Haziran seçimleri ülkemize hayırlı olsun. Önemli olan ülkemizin üzerinde dolaşan kara bulutların bir an önce dağılmasıdır. Yağmur yağarsa hepimiz ıslanırız, güneş açarsa hepimiz ısınırız, aydınlanırız. Bu memleket bizim diyoruz, doğulusuyla batılısıyla bu memleket bizim. Biz geleceğinden endişe duymayan gençlerimizin, emeğinin karşılığını alan üreticimizin, yatağa aç girmeyen çocuklarımızın, yüzü gülen emeklilerimizin olduğu mutlu bir Türkiye olsun istiyoruz.”

ADALET VE KALKINMA PARTİSİ 21 MİLLETVEKİLİNİ KAYBETMİŞTİR

Seçimlerin Türkiye geneli ve Keşan’daki sonuçları hakkında da bilgilendirmede bulunan Salim Yatıkçı, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Ülkenin seçimlerdeki tablosuna baktığımızda OHAL şartlarında yaşanan bir seçim olmasına rağmen, devlet imkanlarının kullanıldığı bir seçimde Adalet ve Kalkınma Partisi’nin 316 Milletvekilinden, 295 Milletvekiline inerek 21 Milletvekilini kaybederek, yüzde 49.5’ten yüzde 41.5’e gerileyerek, yüzde 8 oy kaybettiğini, 2 milyon 334 bin 412 oy kaybettiğini hiç kimse konuşmuyor. Şu an parlamentoda salt çoğunluğunu kaybeden bir başka partinin Milletvekili desteğine ihtiyaç duyan bir Adalet ve Kalkınma Partisi var. Ama Cumhuriyet Halk Partisi’nin yüzde 2.5 puan kaybederek yüzde 22.5’e düştüğünü herkes konuşuyor. Sonuç olarak biz, 132 olan Milletvekili sayımızı 146’ya çıkararak 14 Milletvekili arttırdık. Adalet ve Kalkınma Partisi 21 Milletvekilini kaybetmiştir. Cumhur İttifakı’nı oluşturan, Adalet ve Kalkınma Partisi ve Milliyetçi Hareket Partisi 2015 seçimlerinde parlamentoda 356 Milletvekili ile temsil ediliyordu, 2018 seçimlerinde aynı ittifakın Milletvekili sayıları 344 Milletvekiline düşmüştür. Meclis tablosuna baktığımızda Cumhur İttifakı 344, Millet İttifakı 190, HDP de 66 Milletvekili ile temsil edilecek. Edirne’ye baktığımızda Cumhur İttifakı 1, Millet İttifakı da 2 Milletvekili çıkarmıştır. Cumhurbaşkanı adayımız Sayın Muharrem İnce, başarılı bir çalışma ile 41 yıl aradan sonra yüzde 30’ların üzerinde oy getirmiştir. Keşan’daki tablo büyük bir oy kaybına uğradığımız tablo değil, Cumhur İttifakı yüzde 35 ile 18 bin 900 oy alarak, Millet İttifakı da yüzde 61.9, 33 bin 460 oy alarak aradaki fark 14 bin 560’tır. Cumhuriyet Halk Partisi yüzde 48.5’e düşmüştür ama 26 bin 194 oy alarak Adalet ve Kalkınma Partisi’nin 29.7 ile 16 bin 057 oy aldığını hesapladığımızda 10 bin oy daha fazla almış bulunuyoruz. Keşan Merkez’de de Cumhuriyet Halk Partisi’nin yerel seçimler ile kıyasladığımızda 18 bin 800 olan oyu, 18 bin 468’e, Adalet ve Kalkınma Partisi’nin 13 bin 415 olan oyu 11 bin 582’ye indiğini görüyoruz. Cumhur İttifakı ve Millet İttifakı içerisindeki partilerden Millet İttifakında yer alan İYİ Parti’nin bize daha önceki yerel seçimlerde destek veren merkez sağda bir yerde oluşanlar, İYİ Parti’ye doğru yönelmiş oluyor. Bizim kaybımız daha önce bize destek veren ve İYİ Parti’ye giden seçmenlerden kaynaklanıyor. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de Muharrem İnce 30 bin 390 oy alarak yüzde 56.28 ile, Recep Tayyip Erdoğan 17 bin 794 oy alarak yüzde 32.95 oy aldığını, Meral Akşener’in 4 bin 826 ile yüzde 8.94, Selahattin Demirtaş’ın 663 oy ile 1.23, Temel Karamollaoğlu 198 oy ile yüzde 0.37, Doğu Perinçek’in de sadece 131 oy alarak Keşan’daki tabloyu oluşturmuşlardır.” 

MÜCADELEYE DEVAM EDİYORUZ

Cumhuriyet Halk Partisi’nin mücadeleye devam ettiği vurgusunu yapan Yatıkçı, açıklamasını şu şekilde sonlandırdı: “Seçimler artık bitti, bu seçimlerden sonra tabi mücadelemiz devam edecek. Ama ben özellikle Muharrem İnce’ye 2 aylık kısa süre içerisinde ülkeye umut olan, yeniden umutları yeşerten çalışmasıyla ve mazot alamadığı için tarlasını süremeyen çiftçiye, ithal saman ile ineğini besleyen sütçüye, fındığını satamayan Karadenizli, atanamayan öğretmen, bin lira maaş alan emekli, asgari ücretle çalışan vatandaş, sendikasız, taşeron işçi, özel sektör, markete ithal ve ucuz kıymanın gelmesini bekleyen yoksul, milyonlarca işsiz, ölümüne çalışan madenci işçilerin umudu olmaya biz devam edeceğiz. Bu iş burada bitti demiyoruz, mücadeleye devam ediyoruz. Belki bizden kaynaklanan, insanlara daha fazla yaklaşmamız, daha fazla dokunmamız gerekirdi, biz bunları gözden geçireceğiz. Daha güzel Türkiye’yi, mutlu bir Türkiye’yi yaratmak için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. Genel seçimler bitti, biz tahmin ediyoruz ki Kasım ayında yerel seçimlerin öne alınıp, yine erken, baskın bir yerel seçimin olacağı düşüncesi ile örgüt olarak çalışmalarımıza bugünden itibaren devam edeceğiz. Bununla ilgili olarak yerelde yapmamız gereken bazı şeyleri de değerlendireceğiz. Keşan bu anlamda bizim için çok önemli, Keşan’da sosyal demokrat belediyeciliğin devam etmesi anlamında elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz.”