** Erikli’deki yol yapım çalışmalarını ve güzelleştirme çalışmalarını gözlemleyen Yayla Sahili sakinleri, “Hizmet rant olan yere mi gidiyor? Yayla’ya hizmet gelmesini sağlamak için rant sofrası mı kuralım?” şeklinde konuştu.

 Geçtiğimiz hafta sonu gazetemize ulaşan Yayla Sahili sakinleri, Keşan’dan ulaşımla birlikte sahilde gördükleri sıkıntıları dile getirdi.

Keşan-Kılıçköy arasındaki yol çalışması nedeniyle Yayla Sahili’ne konvoy eşliğinde gittiklerini, bu seyahatin bir işkenceye dönüştüğünü ifade eden Yayla Sahili sakinleri, yağışlı havayla birlikte sahilin çekilmez bir hal aldığını söyledi. Yolların çukur ve su birikintileri ile dolu olduğunu ve sürücülerin geçmekte zorlandığı yollardan yayaların ise geçmesinin mümkün olmadığını belirten sahil sakinleri, sahilde ise kum kalmadığını ve denizin kumu taşıması ile birlikte evlerin tehdit altında olduğunu dile getirdi.

Yayla Sahili’ndeki bu olumsuzluklara karşın, Erikli Sahili’nde ise hem yol çalışmalarının hem de sosyal hizmet çalışmalarının büyük kısmının tamamlanarak, büyük ölçüde hizmete hazır hale getirildiğini belirten Yayla Sahili sakinleri, “Erikli de Yayla da Keşan Belediyesi mücavir alanı. Belediye hizmetleri Erikli için seferber olurken, Yayla’da Belediye hizmeti açısından bir çalışma göremiyoruz. Yollar çukur ve çamur içinde, yolların ortasından dere geçiyor! Hizmet rant olan yere mi gidiyor? Yayla’ya hizmet gelmesini sağlamak için rant sofrası mı kuralım?” şeklinde konuştu.