GİZEM GÖRÜR

Konu hakkında bilgi veren Keşan İlçe Müftüsü Mehmet Yiğit, Diyanet İşleri Başkanlığı’nca düzenlenen Yaz Kur’an Kursları’nın bugün itibariyle başlayacağını belirterek, kurslara başvuruların iyi düzeyde olduğunu söyledi. 

ÇOCUKLARIMIZ DİNİ BİLGİLERİ ÖĞRENMİŞ OLACAK

Yaz Kur’an Kurslarının bugün itibariyle, başlayacağını hatırlatarak, sözlerine başlayan Yiğit, “Yaz Kur’an Kursları, her yıl okulların kapanmasının ardından başlıyor. Bu yıl da, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Yaz Kur’an Kursları düzenleniyor. Çocuklarımızın dinini, Kur’an-ı Kerimi öğreneceği Kur’an Kurslarının olması çok önemlidir. Çocuklarımız hem tatillerini yaparken, hem de bulundukları yerlerde kursa giderek, kendileri için önemli olan dini bilgileri öğrenmiş olacaklar. Kurslar, imam hatiplerimiz ve öğreticilerimiz tarafından çocuklarımıza verilecektir. Ayrıca, Yaz Kur’an Kursları’nda, Diyanet İşleri Başkanlığı’nca hazırlanan kitap ve çeşitli materyaller öğrencilere ücretsiz olarak dağıtılacaktır.” dedi.

SÜRELERİ ÇOK UZUN DEĞİL

Kursların 3 dönem halinde yapılacağını ifade eden Mehmet Yiğit, “Birinci dönem kurslarımız, 12 Haziran-7 Temmuz, ikinci dönem, 10 Temmuz-28 Temmuz; üçüncü dönem ise, 31 Temmuz-18 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Yaz kurslarımızın süresi çok uzun değil, her gün öğlene kadar olacak. Kurslarımıza yapılan başvurular şuan çok iyi durumda. İlerleyen günlerde sayının daha da artmasını bekliyoruz.” şeklinde konuştu.

YARIŞMALAR DA DÜZENLENECEK

Yiğit sözlerini Kurslarımızın bitiminden sonra yarışmalar düzenleneceğiz ve birinci olan öğrencilere ödüller verilecek. Kurslarımızda sportif faaliyetlerimiz de olacak.” diyerek tamamladı.