GİZEM GÖRÜR

Saat 14.30 sıralarında, Keşan TSO binasına gelen Akcan’ı, Keşan TSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Yönetim Kurulu Üyeleri Kadir Mutaf, Murat Arıkan, İsmail Şapçı ve Oda Genç Girişimci Ve Komite Üyesi Onur Yılmaz karşıladı.

HUZUR VARSA TİCARET VARDIR

Ziyarette ilk olarak konuşan Mustafa Helvacıoğlu, Akcan’a ‘Hoş geldiniz’ diyerek şunları söyledi: “Keşan Emniyet Müdürümüzü odamızda misafir ediyoruz. Geçenlerde kısa süreli bir tebrik ziyaretine gittik ve ilk gün heyecanını paylaşmak istedik. Hemen iade-i ziyarette bulunduğu mütevazı davranışından dolayı teşekkür ederiz. Keşan Emniyet Müdürümüz bizim yabancımız değil, ikamet ettiği yer Keşan’dı, İpsala’da görev yapıyordu. Çok memnun olduk. İş camiası ile ortak organizasyonlar gerçekleştireceğiz. Keşan’da dertlerimiz var tabi ki. Bunların sadece başlıca birkaç tanesini söyleyeceğim. İnşallah Ticaret Odası’nın yeni döneminde sevgili müdürümle ve emniyet teşkilatımızla birlikte daha önce çalıştığımız gibi aynı enerjiyle hatta daha da arttırarak devam edeceğiz. Emniyet açısından Keşan’ın önemli sorunları var. Aslında Keşan’ın içinde sorun yok, dışarıdaki coğrafyasından dolayı bazen suç ithal ediyor diyebilirim. Bu anlamda da bonzai, trafik sorunu, otopark sorununa kadar, yine Yunanlı otobüslerin Cumartesi günleri Keşan’da konaklama noktalarına kadar, güvenlikten tutun da iş güvenliği ve MOBESE sistemlerinin yenilenmesine kadar yeni dönemde Müdürümüzle bu konularda Odamız ve Emniyet Müdürlüğümüz işbirliğinde elimizden geldiği kadar Keşan’ın huzuru noktasında çok iyi ilişkilerimiz olacağından hiç kimsenin kuşkusu olmasın. Huzur varsa ticaret vardır. İş dünyasının da altyapısında huzur var, vatandaşın, halkın da altyapısı ama biz iş camiası olarak kendi adımıza bu cümleyi kullanmak istiyorum. El ele çalışmak mecburiyetimizden çok, saygımız ve sevgimiz çerçevesinde çok ciddi bir iş birliği yapacağımıza inanıyorum. Çok teşekkür ederim, mesleğinizde Keşan’da da çok başarılı olacağınıza inanıyoruz ve başarılarınızın devamını diliyoruz.”

ÇÖZÜM YOLLARI BULMAK İSTİYORUZ

Helvacıoğlu’ndan sonra Keşan İlçe Emniyet Müdürü Zafer Akcan da konuşarak şunları söyledi: “Ben 28 Ağustos’ta İpsala’daki ilişiğimi kestim. 29 Ağustos itibari ile Keşan ilçemizde görevime başladım. Bize ilk ziyarete gelenlerden birisi de sizdiniz. Ben de size iade-i ziyarette bulunmak için geldim. Keşan’ın sorunlarını biliyorum, yaklaşık 3 yıldır burada ikamet ediyorum. Belki de hayatımızın büyük bir kısmı Keşan’da geçiyor. Keşan’da bütün kurumlarla, sivil toplum kuruluşlarıyla, muhtarlarımızla, özellikle Keşan halkıyla birlikte olarak bu sorunları çözmek istiyoruz, çözüm yolları bulmak istiyoruz.”

MÜDÜRÜMÜZ BÖLGEMİZİ İYİ BİLİYOR

Keşan TSO Yönetim Kurulu Üyesi Murat Arıkan da Oda ve emniyet teşkilatının bugüne kadar hep bir arada ve diyalog halinde olduğunu kaydederek, “Müdürümüz bizim hemşerimiz zaten, bölgemizi de iyi biliyor. O yüzden bu ilk aşamanın müdürüm açısında kolay olacağını düşünüyorum buraları bildiği için. Nerede ne sıkıntı var bununla ilgili de az-çok tespitleri ve görüşleri vardır.  Bize düşen, müdürümüzle ve teşkilatla daha fazla bir araya gelip, onların işini kolaylaştırmak. Bizleri ziyaret ettiği için teşekkür ediyoruz.” dedi.

HEP BERABER HUZURU SAĞLAYACAĞIZ

Keşan’da büyük suçlar olmadığını aktaran Keşan TSO Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Şapçı, “Aynı şekilde ben de hoş geldiniz diyorum. Keşan’da çok büyük suçlar yok, daha çok adi ve küçük suçlar mevcut. Bunların başında da son zamanlarda artan bonzai vakaları geliyor, ufak kapkaçlar oluyor başka bir şey de yok. Bunların üzerine gidilirse ben Keşan’ın daha huzurlu, daha güvenli bir yer olacağına inanıyorum. Bunu sağlamak da hepimize düşüyor. Siz biraz baskıyı arttıracaksınız, biz de sizin arkanızda duracağız. Bu şekilde hep beraber huzuru sağlayacağız.” şeklinde konuştu.

PROBLEMLERİ DE BİRLİKTE AŞABİLECEĞİMİZE İNANIYORUM

Ziyarette son olarak konuşan Oda Yönetim Kurulu Üyesi Kadir Mutaf da şu ifadeleri kullandı: “Yıllardır odada belli görevlerde bulunduk. Emniyet camiasıyla ortak çalışmalarımız, zaman zaman birlikte programlarımız oldu. Murat Bey’in de söylediği gibi sizin de bölge insanı olmanızdan dolayı birbirimize alışma sürecinin daha çabuk olacağını düşünüyorum. Zaten çok büyük problemleri olmayan bölgemizde, olan problemleri de birlikte aşabileceğimize inanıyorum. Görevinizde başarılar diliyor, hayırlı olsun diyorum.”

Konuşmaların ardından ziyaret bir süre daha sohbet şeklinde devam etti.

Google Play Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Apple Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Facebook sayfamız için BURAYA TIKLAYINIZ

Twitter için BURAYA TIKLAYINIZ

Instagram için BURAYA TIKLAYINIZ

Google plus için BURAYA TIKLAYINIZ

Youtube Kanalımız için BURAYA TIKLAYINIZ