GİZEM GÖRÜR

Yeni yapılan Keşan Devlet Hastanesi’ne ulaşımın sağlanması için Evreşe Caddesi üzerindeki Ferhat Ağa Köprüsü’nün yapımı için başlatılması düşünülen çalışmalarda, pürüz çıktı.

Yapımı devam eden yeni Keşan Devlet Hastanesi’ne giden yol güzergahında bulunan Ferhat Ağa Köprüsü’nün tarihi yapı statüsünde olması nedeniyle, burada herhangi bir çalışma ya da işlem yapılamayacağı kaydedildi.

İLGİLİ KURUMLARLA GÖRÜŞÜLÜYOR

Köprünün genişletilip, asfaltlanması için DSİ eliyle ihaleye çıkmıştı ancak, köprünün tarihi yapı statüsünde olması nedeniyle, Edirne İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Edirne, Kırklareli, Tekirdağ Bölge Koruma Kurulu Müdürlüğü tarafından  “Tarihi köprü olması nedeniyle, çalışma yapılamaz; köprünün tarihi dokusuna zarar verilemez.” yönünde karar verildiği öğrenildi.

Köprünün tarihi bir yapısının olması nedeniyle, bu güzergahtaki yolda herhangi bir çalışma yapılamazken, yetkililerin ilgili kurumlarla görüş alışverişinde bulunduğu ve neler yapılabileceği yönünde çalışmalar yapılıyor.

HASTANENİN ULAŞIM SORUNUNU YAKIN ZAMANDA ÇÖZECEĞİZ

Köprüde, herhangi bir çalışmanın yapılamaması durumunda, aynı güzergahta yeni bir yolun yapılarak ulaşımın buradan sağlanması bekleniyor. Konu hakkında görüşüne başvurduğumuz yetkililer, “Yolun yapılması için gerekli ödenek ayrıldı, ihale edildi ancak, köprünün tarihi statüde olması nedeniyle, buradan bir çalışmanın yapılması mümkün gözükmüyor. İlgili kurumlar, konu hakkında bizlere gerekli bilgilendirmeleri yaptılar. Yeni hastaneye ulaşım konusundaki sorunu yakın zamanda çözüme kavuşturacağız. Hizmetlerin aksamaması adına gereken neyse yapılacaktır.” dedi.

Yetkililer, her iki kurumdan da herhangi bir sonuç alınamaması durumunda bağlı bulundukları Kültür ve Turizm Bakanlığı’yla görüşüleceği ve ondan sonra nasıl bir yol izleneceğinin ortaya çıkacağını kaydetti.

Google Play Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Apple Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Facebook sayfamız için BURAYA TIKLAYINIZ

Twitter için BURAYA TIKLAYINIZ

Instagram için BURAYA TIKLAYINIZ

Google plus için BURAYA TIKLAYINIZ

Youtube Kanalımız için BURAYA TIKLAYINIZ