Keşan Belediyesi Çok Amaçlı Pazaryeri Projesi içerisinde bulunan ve Keşan’daki trafik sorununa çözüm olması beklenen kapalı otopark, deneme sürecinde bedava olmasına rağbet görmedi.

Otopark’ın dün, boş olduğu görülürken pazaryerinin etrafında yapılan parklar ise trafiği yine olumsuz etkiledi.

Otoparkın Kurban Bayramı hazırlıklarının başlaması nedeniyle Keşan Belediyesi tarafından 29 Ağustos 2016 tarihinden itibaren geçici süreliğine ücretsiz kullandırılacağı açıklanmıştı. Açıklamanın üzerinde otoparkta yoğunluk yaşanması beklenirken, Keşan’da otopark kullanımına dair bilinç oluşmadığı bir kez daha ortaya çıktı.

Konuyla ilgili olarak vatandaşlar, “Bugünden itibaren kapalı otoparkın kullanımı geçici süreliğine ücretsiz. Belediye tarafından bu konuda resmi açıklama yapıldı ve belediye tarafından anons ettirildi. Konuyla ilgili olarak haberler basında yer buldu. Ancak bugün baktığımızda otoparkın yine yol kenarları olduğunu görüyoruz. Otopark ücretsiz ama araç parkları projenin etrafında. Bugün çarşıdan bir vatandaşın aracını bırakmak için Çok Amaçlı Pazaryeri Projesi’ne gelmesini beklerken, etraftakiler bile araçlarını ücretsiz olduğu halde otoparka götürmedi. Yaşanan bu durumdan Keşan’da otopark kullanma konusunda bir alışkanlığını olmadığı ortaya çıktı. Ücretsiz iken kapalı otoparkı tercih edenlerin sayısı bu kadar az. Bir de işin içine ücret girdiğinde neler olacağını hep birlikte göreceğiz.” diye konuştu.