Keşan İlçe Müftüsü Süleyman Yeniçeri, dün yaptığı açıklamada, bu yaz düzenlenecek Yaz Kuran kursları hakkında bilgi verdi

81 KURSUMUZ AÇILDI

Yaz Kuran Kursları’nın 69 cami, 11 Kuran kursu binası ve 1 de uygun görülen bir binada başladığını belirten Yeniçeri, “81 kursumuzda 81 görevlimiz var. Kadrolu kuran kursu hoca hanımlarımız görev yapıyor. Keşan merkezinde çok öğrenci olması sebebiyle görevli yığılması var. Bazı camilerimizde görev yapan sayısı fazla. Bazı camilerden de diye söylemler geliyor.” dedi.

ÇOCUK VE KIZ ÖĞRENCİLERİMİZ ÇOĞUNLUKTA

Kurslara henüz kaydı yapılmamış öğrencilerin de devam ettiğini ifade eden Süleyman Yeniçeri, şunları söyledi: “Bu öğrencilerimizin de kayıtları en kısa süre içerisinde yapılacak. Kursların devam etmesi için herhangi bir sınır yok. Ancak tam bir kurs ve ders ücretinin alabilmesi için 15 öğrenci olması gerekiyor. Hocalarımız 15 öğrenci sayısına ulaştı mı daha fazla öğrencinin kaydedilmemesi durumu ortaya çıkıyor. Biz bunun taraftarı değiliz. Daha fazla öğrencinin kaydedilmesini istiyoruz. Bu yılki kurslara 780 erkek, 969 kız öğrenci olmak üzere toplam bin 749 öğrencimiz var. Kız öğrencilerinin fazlalığı göze çarpıyor. Yaşlara göre baktığımızda da Kuran eğitiminin ufak yaşlarda başladığını görüyoruz. 5-9 yaş arasında 265 kız, 230 erkek, 10-14 yaş arasında 646 kız, 491 erkek ve 15-19 yaş arasında da 56 kız, 54 erkek öğrencimiz olmak üzere toplam bin 137 öğrencimiz var. Öğrenci sayımız geçtiğimiz yıla oranla hemen hemen aynı diyebiliriz. Gelen öğrencilerimiz Kuran-ı Kerim’i ve bunun yanında birçok dini ve ahlaki bilgileri öğreniyorlar. Çocuklarımıza kursta kullandıkları kaynaklar ücretsiz dağıtılıyor.”

BAZI ETKİNLİKLER DE YAPACAĞIZ

Kuran kurslarında geçen yıla göre bazı değişikliklerin bulunduğunun altını çizen Yeniçeri, “Çocuklarımızı yalnızlıktan kurtararak daha sosyal bir insan olmasını sağlamak için bazı etkinlikler yapacağız. Sokak oyunları düzenleyeceğiz. Grup halinde oynanan oyunlara ağırlık vereceğiz. Bununla ilgili girişimlerimiz devam ediyor. Avlusu geniş olan camilerde gereken çalışmaları yapacağız.”