Keşan Belediye Meclisi’nin MHP’li Üyesi Aydın İstek, dün yaptığı açıklamada, Belediye Başkanı Mehmet Özcan’ın, “TOKİ tarafından yaptırılan 736 sosyal konutun dağıtımında keşke Kentsel Dönüşüm Projesi göz önüne alınsaydı” şeklindeki temennisine katıldığını belirterek,”Yenimescit Mahallesi’nde yaşayan vatandaşlarımızın büyük bir çoğunluğu dar gelirli. Bu konutlar öncelikli olarak bu vatandaşlara dağıtılarak Keşan Kentsel Dönüşüm Projesi uygulamaya konulabilirdi” şeklinde konuştu.

MAHALLEYE KARŞI OLAN İLGİSİZLİK ORTADAN KALDIRILMALI

Sosyal devlet anlayışı çerçevesinde devletin hiçbir vatandaşını sokakta bırakamayacağını ve kentsel dönüşümün çok uzun süreden beri mahalle sakinleri arasında konuşulmakta olduğunu da belirten İstek, şunları söyledi: “Bu nedenle vatandaşlarımızın büyük bir kısmı evlerinde tadilat ve tamirat yapmıyorlar. Keşan’a TOKİ tarafından yapılan 736 tane sosyal konut var. Elbette ki bu konutlar pansiyon şeklinde kullandırılamaz. Ancak buraya girecek olan kişiler gelir düzeyi düşük vatandaşlar.  Kentsel Dönüşüm Projesi’nin uygulanacağı alanda da yaşayanlar bu kişiler. Fakat uzun süredir Yenimescit Mahallesi’nde oturan kişiler, belediyenin arazisinde, boşlukta ya da kimin olduğu belli olmayan arazilerde gelip bina yapmış oturanlar olarak gösterildi. Oysa buranın %90’ı tapuludur. Mahalledeki gelir düzeyinin düşük olması nedeniyle insanlar çok fazla konut yapamadı ve sağlıklı bir yaşam süremiyorlar. Bunu birçok siyasi arkadaşımız basında dile getirdi. Ben bu mahallede insanların kış ayında ne durumda yaşadıklarını görüyorum. Bu konuyu sağlıklı bir neticeye kavuşturmamız lazım. Çok uzun süredir mahalleden minibüs hattı bile geçmiyor. Mahalleye karşı olan ilgilisizliğin ortadan kaldırılması gerekir diye düşünüyorum. Çarşıya yakışır bir pazaryeri inşa ediliyor. Pazaryerinin hemen sınırında bulunan bu arazinin keşmekeş durumda olması Keşan’ın bir ayıbıdır.”  

İstek, TOKİ konutları için belirlenen en az 1 yıl Keşan’da ikamet etme şartının da çok değişik mecralara çekilebilecek bir durum olduğuna dikkat çekerek, bu sürenin 5 yıl, hatta olabiliyorsa 10 yıl olması gerektiğinin de altını çizdi.

HALK EKMEK’İN ÖNÜ ÇARŞI AMA ARKASI VİRANE

Keşan’da her gün sabah 08.00 ile 17.00 saatlerinde trafikte aksaklıkları ve sıkıntılar yaşandığını da ifade eden Aydın İstek, “Nüfusu bu kadar olan kentlerde trafik sorunu yaşanması doğal değil. Bunun önünü açmak için ticaret noktalarını paylaştırmalıyız. Halk Ekmek’in önü çarşı arkası ise virane. Bizi çarşıdan koparan bir nokta yok. Buranın yakışanı ticaret merkezi olması. Burada bir ticaret merkezi olursa mutlaka yer sahipleri de faydalanacaktır. Herkes samimiyse burada yaşayan vatandaşlarımız TOKİ konutlarına yerleştirilsin. Bu süreklilik arz etsin. Daha rahat ve daha düzgün yaşanılabilir şekle sokmamız lazım. TOKİ konutlarının değerlendirilmesi gerektiği kanaatindeyim. Burada Keşan Belediyesi TOKİ konutlarında söz sahibi değil. AK Parti İlçe Teşkilatı’nın TOKİ konusunda araya girmesi, belediyeye yardımcı olması ve konuyu tartışması gerekir. Bu işin şehrimize yakışacak şekilde değerlendirilmesi gerek. Konut her yere olur ama iş yeri her yere olmuyor. Çarşımız iki caddeden ibaret” dedi.