Yenimuhacir Belediye Başkanı Recep Ordu dün düzenlediği basın toplantısı ile 30 Mart 2014 tarihinde yapılan yerel seçimlerde 2. kez göreve gelişinden günümüze kadar olan süre içinde yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Belediye Başkanlığı makamında saat 11.00 sıralarında başlayan toplantıya, bazı belediye meclis üyeleri ve mahalle muhtarları da katıldı.

HALKIMIZA HESAP VERMEYE ÇALIŞIYORUZ

Göreve gelişinin 2. döneminin 1.yılını değerlendirmek ve halka verdikleri sözler gereği hesap verme adına basın toplantısı düzenlediklerini belirten Ordu, “Planlı programlı ve şeffaf belediyecilik anlayışı ile halkımıza hesap vermeye çalışıyoruz. İmar planlarının sayısal ortamda yenilenmesi ve 1/5000 ölçekli imar planı yapılması konusunda çalışmalarımız oldu. Hali hazır haritalarımızın yenilenmesinden sonra imar planımızın sayısal ortamda yenilenmesi ve 1/5000 ölçekli nazım imar ve 1/1000 ölçekli mevcut uygulama planlarımızın sayısal ortamda revize planı yapılması için (jeolojik –jeoteknik etütler dahil ) iller bankasına müracaat edilmiş olup kurum görüşleri alınmış  iller Bankasına yapımı için yetki verilmiş ve ihale aşamasına gelmiş yakın zamanda da ihalesi yapılacaktır. Kanalizasyon projemiz 2013 takvim yılı içerisinde ihalesi yapılmış ve kanal inşaatına başlanmış olup 11262 metre kanal ve muayene bacası bin 200 metre parsel bacası yapılmış olup %20’lik keşif artışı 2 bin 700,metre yapılmış ve TOKİ konutların bin 800 metre uzunluğunda kolektör hattı kanalizasyon bağlantısı olmak üzere 3 bin 600 mt belediye vatandaş işbirliği ile yapılmıştır.  Kanal yapımının bin 800 metresine de Serin Beton, Perge Tekstil ve Açılım İnşaat tarafından maddi destek sağlanmıştır.”

BOZULAN YOLLARDA GEREKLİ DÜZENLEMELER YAPILMIŞTIR

4450-4451-4264 parsellerde 9 bin 700 m2 arsalar kamulaştırma işlemleri mahkeme yolu ile başlatıldığını, kamulaştırma bedeli karşılığı olan miktarin ilgili kamulaştırma hesabına yatırıldığını ifade eden Recep Ordu, şunları söyledi: “İstiklal Mahallesi Yaşarbaş Sokak’ta 45 metre ve İnönü Mahallesi İstiklal Caddesi’nde 83 metre yol genişletme ve istinat duvarı çalışmaları, Yenimuhacir TOKİ arasındaki yolda 800 metre uzunluğunda kaldırım yapılmış olup, kaldırım yapımında Betonsa A. Ş. tarafından beton desteği sağlanmıştır. İşçilik bedeli belediyemiz tarafından karşılanmıştır. Beldemiz içerisinde kanalizasyon inşaatı nedeniyle bozulan yollar stebilize malzeme ile gerekli düzenlemeler yapılmıştır ve çamurun önüne geçilmiştir. Asfalt boyunda bulunan işyerlerine içme suyu şebekesi yapılmış olup Veristas Şarapçılık destek sağlamıştır. Belediye meclisimizin daha sağlıklı çalışabilmesi için meclis toplantı salonu düzenlenmiştir.”

2 ADET SIFIR KM ARAÇ ALDIK

 Açıklamasına gerçekleştirdiğini çalışmalar hakkında bilgi vermeye devam eden Ordu, “Toplum Yararına Çalışma Projesi kapsamında 15 Aralık 2014 ve 15 Haziran 2015 tarihleri arasında 5 adet işçi istihdam edilmiş olup bu işçiler belediyemiz temizlik işleri çalışmalarında görevlendirilmiştir. D.S.İ. Edirne bölge müdürlüğü tarafından Yenimuhacir içerisinden geçen Kocadere Gökyarlar mevkiinde yapımı süren gölet bitim aşamasına gelinmiş ve sulama kanalları yapılmış talebimiz doğrultusunda beldemizin su ihtiyacının da bu barajdan sağlanması talep edilmiş ve su deposuna kadar boru hattı çekilmiş olup dere ıslahı yapımına yakın zamanda başlanacaktır. Beldemiz mezarlığında defin için yeni defin adaları oluşturulmuş. Çevre düzenlemesi ve yıkılan duvarlar onarılmış bununla birlikte her yıl olduğu gibi bakımı yapılarak yabani otlardan arındırılmıştır. Belediyemizin ihtiyacı olan yolcu taşımacılığında kullanılmak üzere 2 adet sıfır km araç iller bankasından alınan kredi ile alınarak belde halkının hizmetine sunulmuştur. Beldemizdeki okulların başarılı öğrencilerine hediye ile ödüllendirilmiş ve sportif faaliyetleri için ulaşım desteği belediyemizce sağlanmıştır. Beldemiz yerleşim alanında karasinek sivrisinek ve diğer haşerelere karşı yerleşim yerleri ve hayvan barınakları haşerelerin sebep olacağı insan sağlığını olumsuz etkileyecek nedenleri ortadan kaldırılması amacıyla ilaçlanmıştır. Sosyal ve kültürel faaliyetler çerçevesinde kadınlara yönelik sevgililer günü ve dünya kadınlar gününü etkinlikleri yapılmış, beldemizdeki vatandaşlarımızın tarihi yerleri ve camilere geziler gerçekleştirilmiş Gelibolu yarım adasındaki tarihi yerler ve Edirne’deki camilere ziyaret düzenlenmiştir. Yukarıda sayılan hizmetlerin yapımında bize desteklerini esirgemeyen kamu kurum yöneticilerine ve özel sektör yöneticilerine bireysel olarak destek veren tüm vatandaşlarıma teşekkür ederim.”

GENÇLERİMİZE VERDİĞİMİZ HALI SAHA SÖZÜNÜ YERİNE GETİRECEĞİZ

Yeni dönemde de çalışmalarına devam edeceklerini dile getiren Recep Ordu, “Kanalizasyon işimizin %90 tamamlandı ancak müteahhit ‘İflas ettim’ diyerek işi bıraktı. Bununla ilgili 76 parselde çalışmalar yarım kaldı ve bu konuda kendi imkânlarımız ile çalışmalarda bulanacağız. Yaz içerisinde kanalizasyon çalışmalarını bitirmeyi hedefliyoruz. Kanalizasyon çalışması nedeniyle bozulan yollarımızın onarımı için ihale hazırlıklarımız sürüyor. Taş ihalesi yaparak vatandaşımızı çamurdan kurtarıyoruz. Ayrıca gençlerimize, kapalı halı saha sözü vermiştik. Bununla ilgili olarak çalışmalar devam ediyor. Dere ıslahının ardından bu sözümüzü yerine getireceğiz.”

NÜFUS DURUMUMUZU YAKINDAN TAKİP EDECEĞİZ

Basın mensuplarının belde nüfusunun 2 binin altına düşmesi konusunda sorusu üzerine Ordu, “Bizler nüfustan bilgileri göremiyoruz. 2013 yılı içerisinde nüfusumuz 2 bin 20 idi. Bu yıl bin 995’e düştü. Bölgemizde çalışan ve beldemizde ikamet eden vatandaşların kayıtlarını almaya çalışıyoruz. Bu konudaki çalışmalarımızı 31 Aralık’a kadar tamamlamamız lazım. Sadece bu yıl değil her yıl bu konuya takip edeceğiz. Beldemizden Keşan’a göç etmiş yaklaşık 3 bin vatandaşımız var. Beldemize ikameti alınması gereken vatandaşlar olabilir.”