Yenimuhacir Belediye Başkanı Recep Ordu, önceki gün yaptığı açıklamada beldelerinin sorunlarını çözümlemek için aynı anda birçok projeyi yürütmekte olduklarını söyledi.

Kanalizasyon inşaatının %100 olarak bitmediğini ve konuyla ilgili çalışmaları sürdürdüklerini belirten Ordu, sözlerine şöyle devam etti: “DSİ’nin yaptığı barajda da çalışmalar sürüyor. Dere ıslah çalışmaları da yakın zamanda başlayacak. DSİ tarafından yapılan projeler bir program dâhilinde sürüyor. TOKİ ile belde arasındaki yolun bir kısmını bitirdik. Köy içerisindeki köprüye kadar olan kısmı bu yaz tamamlayacağız. 32 bin metrekare kilit taşı döşedik. Önümüzdeki günlerde ihale yaparak kanalizasyon geçen alanları yeniden taş döşeyeceğiz. Öte yandan kavşak çalışmalarının hızlanacağı bilgisini aldık.”  

İMAR ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

İmar çalışmalarına da değinen Ordu, “İstanbul yolunda konut dışı alan olarak imara açılan bin 300 dönüm yer var. Bunun genişlemesi için çeşitli müracaatlarımızı yaptık. Ancak imara açık olan bin 300 dönümün 240-250 dönümünde yapılaşma var. Bu da açılan imar alanının 5’te 1’inde yapılaşma olduğunu gösteriyor. İlerleyen zaman içerisinde ihtiyaç duyulduğu takdirde ilave alanlar imara açılacaktır. 1/5000’lik nazım imar planlarının kurum görüşleri alındı. Bununla ilgili de İlbank’a yetkiyi verdik. İkinci bir imar için mevcut alanın yarısının dolması gerekir” dedi.

TALİ YOLLA İLGİLİ BİR GİRİŞİMİMİZ YOK

“Yenimuhacir ile Keşan’ı birbirine bağlayan tali yol konusunda bir başvurunuz var mı?” sorusuna Recep Ordu, şöyle cevaplandırdı: “Karanlıkdere mevkiine çıkan yolda İl Özel İdaresi tarafından bakımlar yapıldı. Şuanda belediye olarak bu yol ile ilgili bir girişimimiz yok. Bu yol Özel İdare’nin bakım ağı içerisinde. Bununla ilgili gerekenler Özel İdare tarafından yapılıyor. Yolun asfalt yapılması programda gözükmüyor.”