Yenimuhacir Belediyesi’ne alınan iki midibüs, dün düzenlenen törenle hizmete girdi.

Belediye binasının ön bahçesinde düzenlenen ve saat 11.00’de başlayan törene, CHP Edirne Milletvekili Kemal Değirmendereli, Yenimuhacir Belediye Başkanı Recep Ordu, Keşan Belediye Meclisi Üyesi Mitat Beyazoğlu, Yenimuhacir Belediye Meclisi üyeleri ile vatandaşlar katıldı. Tören, araçlar için alınan kurbanın dualar eşliğinde kesilmesi ile başladı. Daha sonra ise törene katılanlarca araçlar incelendi.

Midibüslerle ilgili bilgi veren Ordu, 2010 yılında D-4 belgesi aldıklarını ve otobüslerde yaş şartı arandığını ifade ederek, “Bizim D-4 belgemizin süresi 26 Mayıs’ta doluyor ve bu belgeleri tekrar uzatmak için 19 yaş altı araçlarımız olması lazım. Bizim araçlarımız da eski olduğu için yenilerini almamız gerekti. Bu araçlarımızı da İlbank’tan kredi kullanarak, devlet malzeme ofisinden aldık. Takriben iki aracımızın maliyeti 297 bin TL. Amacımız, Yenimuhacir halkına daha iyi hizmet edebilmek.” dedi.

BİR ARACIMIZI ENGELLİLER İÇİN ALDIK

Recep Ordu, midibüslerden birinin engellilerin kullanımına uygun olduğunu ifade ederek, şunları söyledi: “Beldemizde engelli vatandaşlarımız da var. Tabii ki bu kişilerin engelli sandalyeleri var ama Keşan’a gitmeleri zor oluyordu. Ancak bu arkadaşlarımız da beldeden Keşan’a rahatlıkla gidebilecek. İlçemizde de ihtiyaçlarını rahatlıkla görebilirler. Bu arkadaşlarımızı düşünerek bir aracımızı engelliler için aldık. Bugüne kadar bu uygulamayı yapamıyorduk aracımız uygun olmadığı için. Artık, engelli vatandaşlarımız da rahat edecek.”

DEĞİRMENDERELİ: GURUR VERİCİ ÇALIŞMALAR YAPILIYOR

Kemal Değirmendereli, ise Yenimuhacir Belediyesi’nin çalışmalarını başarılı bulduklarını kaydederek, “Yenimuhacir Belediyesi hakikaten gurur verici çalışmalar yapıyor. Gerek altyapı, gerekse vatandaş odaklı çalışmalarıyla örnek teşkil ediyor. Bugünde, çok güzel iki yeni minibüsü halkın hizmetine sundular. Başkanımız Recep Ordu, en iyi hizmeti verme gayretini sürdürüyor. Ben kendilerini tebrik ediyorum. Başkanımızdan halk her yıl daha fazla hizmet isteyecektir diye düşünüyorum.”  şeklinde konuştu.