BÜLENT SAYLAM

Karaman, yerel seçimlere çok kısa süre kaldığını hatırlatarak, mevcut siyasi partilerden aday olacakların artık ortaya çıkması gerektiğini söyledi. Karaman, “Birileri er meydanına çıkmalı artık. ‘Ben varım’ diyebilecek cesur insanlardır siyasette hem bir yere gelebilecek hem de insanlara hizmet edebilecek kişilerdir.” dedi.

LDP OLARAK HİÇ BİR İTTİFAKIN YANINA GİTMEDİK

24 Haziran’da genel seçimden çıkan bir siyasi ortam çıktığını ve çıkan sonucun da mevcut siyasi iktidarın 5 yıl daha yönetmesi yönünde olduğunu söyleyen Karaman, “Sandıkta çıkan sonuçlara göre yerel ve genel basında çok fazla yorum var. Sandık sonuçta meşru bir zemindir. Bu meşru zeminin üzerine demokrasilerde laf söylemek daha iyisi bulunana kadar gereksiz bir konudur. Ancak biz Liberal Demokrat Parti ve liberaller olarak şunu gözlemliyoruz. Ülkenin gerçekten liberal demokrasiye ihtiyacı var. Liberal Demokrat Parti’nin seçime girememesinden dahi ortaya çıkan bir sonuç var ki bizim gibi düşünen insanların temsil edilmesi gerekliliğini herkes anlamış oldu bu seçimde. Çünkü biliyorsunuz ki bu genel seçime kongrelerimizi bitiremediğimiz için giremedik. Dolayısıyla bu seçimde seyirci kaldık. 20 yıl sonra ilk kez seçime giremedik. Kuruluşumuzdan 24 yıl sonra hatta bu seçimlere giremedik. Giremediğimiz bir ortamda daha objektif olarak değerlendirebiliyoruz. Dışarıdan bir gözle bakarak, biz LDP olarak hiç bir ittifakın yanına gitmedik. Hiçbir siyasi partiyle normal rutin görüşmelerimiz dışında bir pazarlık yapmadık. Partimizin MKYK’nın aldığı bir karar vardı. Tüm partililerimiz özgür bırakıldı. Kimseye tavsiye niteliği dışında hiçbir şekilde herhangi bir parti ne lehine ya da aleyhine bir fikir beyan edilmedi. Adımıza yakışır bir şekilde özgür bırakılarak seçmenlerimiz ve partililerimiz bu seçime girdik, çıktık.” şeklinde konuştu.

BİZ SEÇİMLERE GİRMEK İSTİYORUZ AMA BİRİLERİ BİZİ SOKMUYOR

Karaman, bugüne gelindiğinde bir genel seçim bittiğini, kapıda bir yerel seçim olduğunu hatırlattıktan sonra şunları söyledi:  “‘Yarın’ diyebileceğimiz kadar yakın belki 4 ay sonra belki 8 ay sonra. Dolayısıyla siyasi partilerinin üstüne düşen görev de bu gelen seçimlere hazırlanmak. Biz de bir siyasi partiyiz bizim de bu önümüzdeki seçimlere hazırlanmak ama biz küçük bir partiyiz. Fikirlerimiz büyük olabilir ama kendimiz küçük olduğu için yeterince destek ve kaynak bulamadığımızdan dolayı bizde kaplumbağa hızıyla gidiyor. İl ve ilçe kongrelerimiz kasım ayında takvime göre yapılacak. Kasım ayına kadar kongrelerimizi bitirebilirsek önümüzdeki yerel seçimlere girmeye niyetimiz var. Ama bitirebilirsek, bitiremezsek genel seçimde olduğu gibi yerel seçime de giremeyeceğiz. Biz seçimlere girmek istiyoruz ama birileri bizi sokmuyor, ‘bu maçı oynayamazsınız, sahaya çıkamazsınız’ diyor. Biz 25 yıldır aynı yasalarla, mevzuatla bu seçimlere giriyorduk ama birileri çıktı ‘biz yasayı başka şekilde yorumladık’ diyerek seçimlere bizi almadılar. Bu anlamda hem üzgünüz hem kızgınız ama sorumluluğu ve suçu başkasına atmıyoruz. Bizde de suç var. Biz de ya biraz gevşek davrandık ya da biraz sürece bıraktık. Toplumdan tepki bekledik belki de. Bunun sebeplerini partide tartışıyoruz.” 

ADAY OLMAKTAN NE ÇEKİNİRİM NE TAŞIN ALTINA ELİMİ KOYMAKTAN İMTİNA EDERİM

Yerel seçimlere girmek istediklerin altını çizen Karaman, seçim için çalışma yaptıklarını kaydetti. Karaman, şöyle konuştu: “Yetiştirebilirsek ve partimiz yerel seçimlere girerse ben doğal partimin adayıyım Keşan’da belediye başkanı olarak. Daha önce de gerekçeleriyle neden aday olacağımı açıklamıştım. Genel merkezimiz aday verdiği sürece partimin adayıyım. Bana bunu soruyorlar ‘partin seçime girmezse yine aday mısın?’ diye. Nasıl olacağım? Bağımsız aday olmayı asla düşünmem. Benim bir siyasi görüşüm var. Ben aday olursam siyasi görüşümü temsil eden bir partiden aday olurum. Benim böyle bir saplantım yok, ‘ben aday olayım, başkan olayım’ diye bir derdim de yok. Benim siyasi görüşümün temsil olduğu bir siyasi düşünce içerisinde aday olmaktan ne çekinirim ne taşın altına elimi koymaktan imtina ederim. Kendi partimi böyle değerlendirdikten sonra ben aslında şunu çok merak ederim. Keşan küçük bir şehir. Siyasetle de ilgimiz var. Benim birçok arkadaşımın da ilgisi var. Gündemin merak konusu şu: ‘mevcut Keşan’da iktidar partisi ve muhalefet partilerinden adaylar kim olacak? Gündemi çok meşgul eden bir sürü sorular herkesin kafasında bunlar belki basına yansımıyor birileri sesli konuşmuyor ama ben de biliyorum ve şahit de oluyorum zaman zaman kapalı kapılar ardında, köşe başlarında gizli buluşmalarla çok fazla bu gündemde birileri bunların pazarlıklarını çok derinden net bir şekilde yapıyor.” 

BEKLEDİM BEKLEDİM KİMSE KONUŞMADI

Keşan’da adayların ortaya çıkmadığını iddia eden Karaman, “Bunu hem hissediyoruz hem görüyoruz hem halk da görüyor. Ben görmüyorum sadece herkes görüyor ama kimse sesli konuşmuyor bu konuları. Keşan’da bu konuda konuşan bir kurban var ‘Olcay Karaman’ konuşur diye bana bıraktılar herhalde bekledim bekledim kimse konuşmadı. Ben de üç-beş fikrimi söylüyorum. Birileri er meydanına çıkmalı artık. ‘Ben varım’ diyebilecek cesur insanlardır siyasette hem bir yere gelebilecek hem de insanlara hizmet edebilecek kişiler. Siyasette kimse kimsenin kolunda tutup da ‘gel seni buraya oturtalım’ demez. Siyaset bir mücadele işidir. Siyaset bir hedef işidir. Ben hangi partide olursa olsun bütün partilerde siyaset yapan herkese çok saygı ve sevgi beslerim. Ama daha çok takdir ettiğim insanlar ortaya çıkan cesur insanlardır. Çünkü cesur insanlar hep kazanır. Ben bu cesareti gösterebilecek insanlar var diye düşünüyorum Keşan’da.” dedi. 

BU SORUNLARI 1 KİŞİ ÇÖZEMEZ, EKİP İŞİDİR

Siyasi fikirlerine en yakın partiden bir an önce artık çok geç kalmadan ortaya çıkıp ‘ben bu siyasi partiden adayım’ diyebilecek cesur insanların Keşan’ı bir yerlere götüreceğini vurgulayan Karaman son olarak şunları söyledi: “Bunlar böyle çıkmadığı sürece birileri beni atasınlar birileri beni götürsünler getirsinler diyen insanları birileri getirir götürür ve bunlardan lider olmaz başkan da olmaz. Bu cesaretteki arkadaşlarıma dostlarıma sesleniyorum, çok geç kalmadan ortaya çıkın kaybetmek ve kazanmak insan içindir yani ben çok seçim kaybettim ama ölmedim. Siyaset bir süreçtir. Her girdiğin seçimi kazanırsan zaten ortada bir sorun var demektir. Ben AK Parti’den CHP’den MHP’den İYİ Parti’den seçime giren diğer partilerden aday olacak arkadaşları Keşan’a ben başkan adayı olacağım diyen insanlara bir liberal olarak açık bir mesajım var. Keşan’ın çok kronik sorunları var. Ve bu sorunları 1 kişi çözemez, ekip işidir. Bu iş siyasi bir parti işidir. Bir an önce oraya çıkıp kadrolarıyla kendi fikirleriyle birlikte tartışabileceğimiz bir ortam yaratmalılar. Eleştiriden korkmak çok garip bir şeydir. Siyasetin doğası eleştirilmektir. Siz eleştirilmekten korkuyorsanız doğasına aykırı bir şey yapıyorsunuz demektir. Ağacın köklerinden meyve toplamak gibi bir şeydir bu. Ağaç taşlanacak ki meyveleri düşsün birileri de nemalansın ben ortaya çıkıp taşlanacak yürekli arkadaşları meydana bekliyorum. Böyle düşünüyorum siyasi bir fikre sahip olan birisi olarak. Ben meydandayım siz nerdesiniz?”