HABER MERKEZİ

“YAĞLI TOHUMLARIN FİYAT AÇIKLAMASI SONUCU

EN AZINDAN FİYATLARDA BİR DÜŞÜŞ YAŞANMADI”

Açıklamasına, “Ayçiçeği üreticileri, ürünlerinin hasatlarını yaptı ve sezon tamamlandı.” diyerek, başlayan Yetim, şunları söyledi: “Ayçiçeğinde ton başına 2 bin lira gibi bir fiyat açıklanması beklenirken, 150-200 lira arasında düşük bir fiyat açıklandı. Yağlı Tohumların fiyat açıklaması sonucu en azından fiyatlarda bir düşüş yaşanmadı. Fiyatların düşeceğini ve geçen seneler gibi olacağını düşündük ama olmadı. Üreticilerimizin de, fiyatlar anlamında şikayeti az oldu.”

“1-1,5 AY OLMUŞ HALEN PARA ÖDENMEDİ”

Mehmet Ali Yetim, sözlerine şöyle devam etti: “Üretici, ürünlerini fabrikaya ucuz verdi. Bundan ötürü de, Yağlı Tohumlara iyi bir fiyat vermesinden ötürü üreticiler ürünlerini buraya döktüler. Ancak, üretici ürününü dökeli 1-1,5 ay geçmesine rağmen halen parasını alamadılar. Üretici, halen parasını bekliyor. Ayrıca, üretici kooperatiflerden yem aldığında ve 5-10 günlük gecikmeli ödeme yaptığında, faiz konuyor. Ama üretici, Yağlı Tohumlar Kooperatifi’ne ürününü dökeli 1-1,5 ay olmuş halen para ödenmediği gibi farkta verilmiyor. Üreticiye, ‘ben fiyat açıkladım ama parasını istediğim zaman öderim.’ şeklinde bir mantık yok. Mazota ve gübreye her gün zam geliyor. Üreticinin sattığı üründen elde ettiği küçük kârlar, gecikme nedeniyle, eriyip yok oluyor. Kısacası, üreticimiz alması gereken parayı ne yazık ki, alamıyor. Yağlı Tohumlar, üreticiye ürünün karşılığında peşin ödeme yapması gerekiyor. Ancak, halen ödeme yapmadığı gibi ne zaman yapacağı da, belli değil. Ödemeleri sıraya koyduklarını ifade ediyorlar.”

“ÜRETİCİYİ BU KADAR EZMEYE GEREK YOK”

Üreticinin yeniden ekim dönemi içerisine gireceğinin altını çizen Yetim sözlerini şöyle tamamladı: “Üretici yeniden ekim yapacağından ötürü belli bir maliyetleri olacaktır. Bundan ötürü de, üreticinin parasının biran önce verilmesi gerekiyor. Üreticiyi bu kadar ezmeye gerek yok. Üreticiye ölümü gösterip, sıtmaya razı ediyorlar. Yağlı Tohumların ödemeler konusunda daha dikkatli ve hassas olmalarını istiyorum. Üreticinin alması gereken parayı biran önce verin!”

Google Play Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Apple Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Facebook sayfamız için BURAYA TIKLAYINIZ

Twitter için BURAYA TIKLAYINIZ

Instagram için BURAYA TIKLAYINIZ

Google plus için BURAYA TIKLAYINIZ

Youtube Kanalımız için BURAYA TIKLAYINIZ