Köylere hizmet götürme birliğinin toplantısına katıldığını ifade ederek söze başlayan Mehmet Ali Yetim, “Toplantının gündemi depoların ihalesi konusuydu. Depoların bakımı konusunda ihale yapıldı. İhale iyi geçti. İtiraz süresi 1 Ağustos’ta başlarsa köylerimizin Ekim ayı gibi depoları onarılmış olacak.” dedi.

BAYRAM SÜRESİNCE BÜYÜK BİR REZİLLİK YAŞADIK

Kozköy’de bayram süresince yaşanan su sorunuyla ilgili konuşan Yetim, “Bayram süresince büyük bir rezillik yaşadık. Çünkü Kozköy’ün suyu Uzunköprü’den geliyor. Orada boruların kireçlenmesi sonucu su elde edemedik. Bunu Kaymakam ile de paylaştım. Bizim aynı zamanda Sultanköy su içme grubundan da bir bağlantı noktamız var. Oradan su verelim diye düşündük. Fakat orada da boru uzun süreden beri kullanılmadığı için kırık çıktı. Onardık ve Özel İdareden kukayı çağırdık ve boruları açtık. Büyük bir kireçlenme yoktu. Parça kireçlenmesi vardı. Şuanda sular akıyor. Bir sorun yok gibi duruyor. Ama bizim hattın, Kozköy hattının çoktan beri bir su yetersizlik sorunu vardı. Onu halletmeye çalışıyoruz. Yeniden bir sorun çıkarsa, insanlar o kadar sorun yaşadı ki su olmadığından kahvelerde çay bile çıkmadı. Bunu Kaymakam ile görüşüp, Kozköy’ün de Keşan’da bu gruba bağlanması yönünde bir çalışmamız olabilir. Şu anda bir su sorunu yok ama bayramda gerçekten çok zorluklar yaşandı.” diye konuştu.

BİLMEDİĞİ KONULARDA KONUŞMAMASINI TAVSİYE EDİYORUM

Adnan Vural’ın Toprak Mahsulleri Ofisi alımları hakkında yaptığı açıklamaya yönelik konuşan Yetim, şunları söyledi: “Adnan Vural’ın, AK Parti hükümeti çiftçinin yanında şeklinde açıklamaları var. Çiftçilik ve köylülük konusunda bilgisi olmadığı için daha öncede söyledim. Bu konulara sen pek girme diye bunu da vatandaşlarımız köylülerimiz değerlendirsin. Bilmediğin bir konuda fetva okumanın anlamı yok. Şuanda 18 bin 500 ton gibi geçen senede 30 bin ton gibi alım yapılmıştı. 900 liralı fiyatlar söyleyerek havada uçurmaya gerek yok. Şuan da 15 bin ton gibi buğday tonu 850 lira civarında alındı. Ayrıca 20 lirada kesiliyor. İnsanlar bir de oraya götürmek için kamyon tutuyorlar. Onları da düşersen çiftçiler açısından çok karlı bir sezon geçirildiği söylenemez. Sadece ofisi ele almakta çok yanlış insanlarımız tüccara veriyor. Tüccarlar tonu 750, 800 gibi fiyatlardan alıyor. İnsanlarımızda bu buğdayları sattı. Bu konuda hükümetimiz şöyle destekliyor, böyle destekliyor gibi açıklamaları ben insanlara hakaret olarak görüyorum. Ben tavsiye ediyorum ki çıksınlar köylere buğday fiyatlarının çok iyi olduğun anlatmaya çalışsınlar. İnsanlar zaten onlara cevabını verecektir. Bu yüzden ben Adnan Bey’den çiftçilik konusunda bilgisi olmadığı için bu konuda yorum yapmasını pek uygun bulmuyorum. Çünkü insanların sinir katsayısını artıyor. Başka konularda inşaat gibi yorum yapabilir. Buğday gibi bilmediği konularda konuşmamasını tavsiye ediyorum.”