AYŞİN SEÇİL GEZER

Yetim, “Mesire yerleri konusunda 1 yıldır bağırıyorum. Artık insanlar yavaş yavaş uyanmaya başladı. Uzunkum Sahili’ndeki mesire yerini alanlar kimler diye insanlar gerek sözlü gerekse sosyal medyadan sormaya başladı. Uzunkum Sahili’ndeki mesire yeri, yeni kurulan bir şirket tarafından alındığı görülüyor. Bu şirket, kim ya da kimler tarafından kuruldu? Bu şirketi kuranların içerisinde siyasiler var mıdır, yok mudur? Saklanmanın ve kaçmanın bir anlamı yoktur. İlgililerin çıkıp gerekli açıklamayı yapmalarını bekliyoruz. Ayrıca bu mesire yerine ne yapılacağı konusunda, kamuoyunun bilgilendirilmesi gerekiyor.” dedi.

VATANDAŞ BURALARDAN YARARLANAMAYACAK MI?

Mehmet Ali Yetim sözlerine şöyle devam etti: “C tipi mesire yerlerinde; belediye olanlar yerlerde belediye, olmayan yerlerde ise, Orman İşletme Müdürlükleri tarafından kiraya veriliyor. Bu yerler toplumun dinlenme, eğlenme, spor ihtiyaçlarını karşılamak, turist faaliyetlere izin verme amaçlı kullanılmaktadır. Bu yerler potansiyeli düşük ve orta yoğunlukta olan günübirlik ihtiyaçları karşılamak üzere kiralanıyor. Sahil şeridi, kıyı kenar çizgisinden sonra başlayan 100 metrelik alandır. Bu alandan sonra mesire alanları başlıyor. Sahil şeridi, Çevre ve Şehircilik’e geçmiş durumda. Çevre ve Şehircilik geçen yıldan itibaren buraları kiralamaya başladı. Acaba, mesire yerlerinden sonra sahil şeridi Çevre ve Şehircilik tarafından yeni kurulan şirket tarafından mı kiralanacak? Kiralandıktan sonra, buralara tel örgüler çekilerek, 29 yıllığına özel kişilere mi kalacak? Vatandaş buralardan yararlanamayacak mı? Ben vatandaşın yararlanacağına inanmıyorum. Böylece bizim bölgemizde yaşayan insanlarımızın denize girmesi engellenecek. Denize girmesi için çok az bir yer kalacaktır.”

ŞİRKETİ KURAN SİYASİLERİN GEREKLİ AÇIKLAMAYI YAPMALARINI BEKLİYORUM

Edirne’nin bütünşehir olacağının sürekli olarak, dile getirildiğini hatırlatarak sözlerine devam eden Yetim, şunları söyledi: “Edirne bütünşehir olmadan önce, bu yerler birilerine verilmek mi isteniyor? Bu şirketin yetkilileri, ‘biz nasıl olsa iktidarız’ şeklinde bir düşünceye mi sahipler? Bu kişilerin kimler olduğunu herkes biliyor. Buralarda saklı ve utanılacak bir durum yoksa şirketi kuran siyasilerin gerekli açıklamayı yapmalarını bekliyorum.”

İHALEYE ÇIKARTILDI VE 3 GÜN İÇERİSİNDE ŞİRKETLER KURULARAK YERLER ALINDI

Mehmet Ali Yetim sözlerini şöyle tamamladı: “Benim asıl üzüntüm, gelecek süreç içerisinde sahillerimizde kiraya verilecek. Sahiller kiraya verildikten sonra bazı şeylerin kıymeti kalmıyor. Biz bu yerlerin muhtarlıklara verilmesini ve köylülerin yararlanmasını istedik. Ama dinletemedik. Bu yerler ihaleye çıkartıldı ve 3 gün içerisinde şirketler kurularak yerler alındı. Bundan sonra bağırmanın anlamı kalmıyor. Her gün gazetelere çıkıp, ‘vatandaş için mücadele ediyoruz’ şeklinde açıklamada bulunan siyasiler, çıkıp kendi mensubu olduğu partinin hiçbir yöneticisinin ya da yakının ilgisinin olmadığı yönünde söylemlerde bulunmalarını bekliyoruz. Siyaset yapanların ve vatandaşlarımızın bu konuda hassas olunmasını istiyorum. Bu konunun tartışmaya açık olmasını istiyorum.”