Keşan’da inşaat sektöründe faaliyet gösteren müteahhitlere, ustalara, malzeme satıcılarına ve malzeme üreticilerine dün özel bir firma tarafından Keşan Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonu’nda mesleki yeterlilik kurumu, mesleki yeterlilik belgeleri tanıtım toplantısı düzenlendi.

ALİOĞLU: DAHA FAZLA BİR KATILIM BEKLERDİM

Saat 09.00’da başlayan ve yaklaşık 50 kişinin katıldığı toplantıya Keşan Ticaret Sanayi Odası Meclis Başkanı Yüksel Alioğlu başkanlık etti. Alioğlu açılışta yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Ben ustalarımızdan daha fazla katılım beklerdim. İş yoğunluğundan böyle oldu sanırım. İnşaat sektöründe 23 Mayıs 2015’te çıkan bir yasa ile bir yıl süre tanınarak 26 Mayıs 2016’dan sonra belge zorunluluğu aranacak. 40 tane çok tehlikeli işler sınıfına giren iş için belge firmasıyla görüşmeler gerçekleştirdik. Bu belgeleri bu usta arkadaşlara nasıl sağlayacağız onlar hakkında bilgi sahibi olacağız. Görüştüğümüz firma 26 sektörde akredite olmuş bir firma. Bu belgelerin bir tanesi olmak kaydıyla devlet destekli. Bu belgeleri mutlaka almamız gerekiyor. İnşaat sektörünün ne kadar zor ve tehlikeli olduğunu herkes biliyor. Her bir belgesiz çalışan için 500 TL para cezası kesilecek. Bu küçümsenecek bir rakam değil. Bu uygulama bir bakıma da iyi olacak. Herkesi belgeli çalışmaya teşvik edecek. Artık ben ne iş olursa yaparım devri kapanmıştır. Herkesin bir uzmanlık alanı olacaktır. O uzmanlık alanında da bu belgeyi alma zorunluluğu vardır. Müteahhit arkadaşlarımız da belgesiz adam çalıştırmamak için ellerinden gelenleri yapacaklardır. İşini gücünü bırakıp buraya katılan arkadaşlara çok teşekkür ediyorum.”

Alioğlu’nun konuşmasının ardından, firma yetkilileri tarafından toplantıya katılanlara bir sunum yapıldı ve çeşitli konularda sorulan sorular cevaplandırıldı.