GİZEM GÖRÜR

Gege, gerçekleştirdiği basın toplantısında yerel yönetimdeki seçilmişlere, kış sezonu boyunca (3 ay) maaşlarını almamayı ve biriken tutar ile taşeron işçilerin maaşlarının ödenmesi teklifinde bulundu. Basın toplantısının sebebinin yardım isteyen işçiler olduğunu ifade eden Gege,“Bugünkü basın toplantısının amacı belki daha önce çok dillendirildi ama biz de dillendirmeye tekrar gerek duyduk. Tahmin ediyorsunuz ki belediyede taşeron olarak çalışan emekçiler maaşlarını alamıyorlar. Çalıştıkları kurumdan bunu talep ediyorlar fakat işten çıkarılmaktan da korktukları için bizden de yardım istemeye başladılar. Bizlere baskı yapmaya başladılar, bu baskı da haklı bir baskıdır. Kendilerine hak veriyoruz. Biz siyasilerden tabi ki de yardım isteyecekler.” şeklinde konuştu.

ÇOCUĞUNUN VE EŞİNİN YÜZÜNE MAHCUP BİR ŞEKİLDE BAKAN BİR BABA DÜŞÜNÜN

Yetkililerden, çocuğuna okul harçlığı veremeyen bir baba düşünmelerini isteyen Gege, şunları söyledi:

“Öncelikle aileden bahsetmek istiyorum. Benim de çocuğum var. Benim de çocuğum okula gidiyor. Ben de bir babayım her şeyden önce. Çocuğum sabah okula giderken cebine bir 5 TL ben de koyuyorum. O çocuk o parayla bir simit alıyor, bir meyve suyu alıyor. Ve bu para onu mutlu ediyor. Arkadaşları kantinden bir şey alırken, o da alıyor. Seviniyor. Çünkü bu onun için büyük bir şey. Diğer çocuklar alırken, o da alabiliyor. Bir baba düşünün ki, emeğinin üzerine çalışıyor, tüm gün koltuk üzerinde çalışmıyor, beden gücüyle çalışıyor. Çocuğuna okul harçlığı veremiyor. Çünkü yok. Alamamış maaşını. Kış geldi. Odun kömür alamayan bir baba düşünün. Eşinin haftalık pazar parasını veremeyen bir baba düşünün. Çocuğunun ve eşinin yüzüne mahcup bir şekilde bakan bir baba düşünün. Ve bu adamın, bu ailenin huzurunu ve geçimini hayal edin. Ve bu işin sorumluları, ‘Para yok’ demek yerine bu adamı, bu adamın eşini, bu adamın çocuğunu, bu adamın aile birliğini düşünsün. Bu insanların da bir çoluk çocuk yetiştiğini, evlerinde bir tencere kaynaması gerektiğini düşünsün. Belki evinde hastası var. Eşine dostuna mecburen borçlu, mahalle bakkalına borçlu, esnafa borçlu. Evinin yolundan rahatlıkla yürüyemeyen bir baba düşünsün sorumlular. Ve buna göre davransınlar.”

ZANNEDİYORLAR Kİ BU İNSANLARIN HAYATLARI NORMAL DEVAM EDEBİLİYOR

Taşeron işçilerin dertlerinin lüks arabalar lüks tatiller olmadığını, sadece geçinmek olduğunu hatırlatarak devam eden Gege, “Kış geldi, odun kömür lazım. Okullar açıldı, çoluk çocuğa kırtasiye malzemesi alamayan bir baba düşünün. Bu taşeron işçiler sadece geçinme derdindeler. Aldıkları Audilerin, Mercedeslerin veya sıfır arabalarının kredilerini ödeme gibi bir dertleri yok bu adamların. Kalkıp da kışın hangi kayak pistine gideceğini düşünen insanlar değil bu ödemeleri yapılmayan insanlar. Bu insanlar sadece elektrik faturalarını ödemek istiyor. Ev kiralarını ödemek istiyorlar, çoluk çocuğuna harçlık vermek istiyorlar. Adamların dertleri bunlar. Ama bizim sorumluluk sahibi yöneticilerimiz ‘Para yok’ deyip kestirip atıyorlar. Zannediyorlar ki bu insanların hayatları normal devam edebiliyor. Ama bizim yöneticilerimiz gayet güzel dolgun maaşlarla geçimlerini sürdürüyorlar.” dedi.

KIŞ SEZONU BOYUNCA (3AY) MAAŞLARINDAN FERAGAT ETSİNLER

Gege, belediye yetkilileri ve yöneticilerine 3 ay boyunca maaş almamalarını, biriken tutar ile de işçilerin maaşlarını ödemelerini önererek, şunları söyledi: “Benim belediye yetkililerine, yöneticilerine çağrımdır. Hiç yoksa kış sezonu boyunca (3ay) maaşlarından feragat etsinler, maaşlar belediyeye kalsın ve belediye bütçesinden de bu kalan parayla bu gariban işçi emekçilerinin maaşlarını ödesinler. Bu benim seçilmişlerden talebimdir. Yerel seçimlere giderken hizmet için adayız dedik. Onlar da bu yüzden oy istedi. Hizmet etmek amacıyla kazanıldı, para beklentilerinin olduğunu bilmiyoruz, böyle bir şey söylemediler seçilirken. Dediğimiz gibi seçilmiş kişiler kışı rahat geçirsin diye 3 ay maaşlarından feragat edip, işçilerin paralarını ödesinler. Bizim MHP Belediye Meclis Üyemiz Süleyman Eren hocamızdan da rica edeceğiz. Kendisinin buna itiraz edeceğini düşünmüyoruz bile. Kendisinin dilekçesini yazarak belediyeye vereceğiz. Belediye Meclis Üyeliğinden dolayı kazanılmış maddi çıkarından feragat ettiğini bildiririz.”

YAZIKTIR, GÜNAHTIR

Gege, açıklamasını şöyle tamamladı: “Birileri bu taşeron işçilere bakıyor. Ya babasının emekli maaşıyla geçiniyor, ya bakkala ve esnafa borç yazdırarak geçiniyor. Hırsızlık yapacak hali de yok. Birilerine muhtaç olarak yaşayan taşeron işçilerinin sıkıntısına bir an önce çözüm getirilmesini istiyoruz. Teklifimizi de söyledik. Yazıktır günahtır. Bu insanların paralarını verin. Emekliler maaş gününü biliyor, belediyede çalışan memurlar maaşlarının yatacağını biliyor. Fakat bu işçilerimiz maaşlarının hangi gün yatacağını bile bilmiyor. Bir arkadaşından borç istese, ne zaman geri ödeyeceğini bile söyleyemeyecek. Çünkü bilmiyor. Elektrik faturasını ödemesi gerekiyor, ödemezse kesilecek. Kirasını ödemesi gerekiyor, ödemezse evinden çıkarılacak. Bu insanlar kime muhtaç ediliyor? Koltuklarında Keşan’ı yönettiklerini düşünenlerin bu insanların dertlerinden haberi yok. Yolları yaptık diye bahane buluyorlar, fakat yolları İller Bankası’ndan aldıkları kredi ile yaptılar. Belediyenin cebinden demir 1 TL bile çıkmadı yollar için. Biz biliyoruz ayrıntıları çok da açıklamaya gerek yok. İller Bankası’ndan kullanılan krediler liste halinde duruyor. Biz kredi taksiti ödüyoruz diye bir şey yok. Henüz yollar için 1 TL bile ödeme yapılmadı. Bu bahane sadece gariban vatandaşla dalga geçmektir.”

Google Play Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Apple Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Facebook sayfamız için BURAYA TIKLAYINIZ

Twitter için BURAYA TIKLAYINIZ

Instagram için BURAYA TIKLAYINIZ

Google plus için BURAYA TIKLAYINIZ

Youtube Kanalımız için BURAYA TIKLAYINIZ