GİZEM GÖRÜR

DOĞALGAZI AKTİF OLARAK KULLANAN 150 CİVARI ABONE VAR

Keşan’da yaklaşık olarak 500 haneye gaz bağlanmış olduğunu kaydeden Tanju Şapçı,“Keşan’da doğalgaz çalışmaları hızla ilerliyor. Keşan’a doğalgaz geleli aşağı yukarı 3 ay oldu. 28 Nisan’da temel atıldı fakat önceki çalışmalar da var. Bu süreç içerisinde 450-500 haneye gaz bağlanmış olmasına rağmen, aktif olarak kullanan 150 civarı abonemiz bulunmakta.” dedi.

ÖNCE PROJELER ÇİZİLMELİDİR

Tanju Şapçı, abone olacak vatandaşları şöyle uyardı:“Gaz verme sürecinin hızlı bir şekilde ilerlemesi, talebi büyük ölçüde arttırmaktadır. Halkımızın dikkat etmesi gereken en önemli şey, işlerini yetkili firmalara yaptırmaktır. Abone olacak vatandaşımız öncelikle projesini çizdirmelidir, yetkili mühendisin kontrolünde de süreci tamamlamalıdır.”

PROJE VE İMALAT BİRLİKTE YAPILMALIDIR

Keşan’da 60’ın üzerinde doğalgaz firması olduğu halde yetkili firma sayısının 20’yi geçmediğini belirten Şapçı,“Keşan’da 60’ın üzerinde doğalgaz firması bulunmasına rağmen, yetkiyi almış firma sayısı maalesef 20’yi geçmemektedir. Her aracın üzerinde doğalgaz yazısını, her dükkanın önünde doğalgaz tabelasını görmekteyiz. Fakat bunlar maalesef yetkili firmalar değildir ve doğalgaz işi yapmaya çalışmaktadır. Önemli olan proje ve imalatın beraber yapılmasıdır. Bunlar yarın öbür gün gerek vergi dairesince incelenecek ve gerekli işlemler yaptıracaktır. Ve yetkili firmalara yaptırılmayan işler, ileride vatandaşı mağdur edecektir. Sadece ustalık belgesi olanlara, doğalgaz yetki belgesine sahip olmayan ustalara vatandaş dikkat etmelidir. Bizler bu konuda vatandaşı uyarmak zorundayız.” diye konuştu.

VATANDAŞ MAĞDUR OLABİLİR

Tanju Şapçı, doğalgazın bağlanmadan önce projesinin çizilmesi gerektiği konusunda şöyle uyardı:“Bizler çalıştırdığımız elemanın sigortasını yaptırıyoruz, gerekli eğitimleri almasını sağlıyoruz, ve yaptığımız işleri de yasal olarak GAZDAŞ’a bildiriyoruz. GAZDAŞ firmasının verdiği numaralar ile işlem yapıyoruz.  Fakat şimdi vatandaşın henüz konu ile ilgili yeteri kadar bilgisinin olmaması ve bayramın yaklaşmasından kaynaklanan curcuna ile herkes bir an önce gazını yaptırmak istiyor. Bugün gazı yapan firma, projesini çizdirmediği için ve GAZDAŞ’tan yetki almayacağı için yarın burada olmayabilir ve vatandaş mağdur olabilir.”

İŞLER HIZLANACAKTIR

Bilindik firmalara iş yaptırılması gerektiğini belirten Şapçı şöyle konuştu: “İş yaptıracağımız kişilerin bilindik ve tanındık kişiler olmasına dikkat etmemiz gerekiyor. Ramazan ayı içerisinde olduğumuz için şimdiye kadar çalışmalarımız yavaş yavaş gitti fakat önümüzdeki süreçte işler hızlanacaktır.”

KEŞAN’DA HAVA KİRLİLİĞİ ÖNLENECEKTİR

Tanju Şapçı açıklamasını şöyle sonlandırdı: “Yılsonuna kadar abone sayısının 3500-4000’e ulaşmasını beklemekteyiz. Bu demek oluyor ki ilerleyen zamanlarda doğalgaz ile iç içe olacağız. Doğalgaz kullanımının artması ile beraber Keşan’daki hava kirliliği önemli derecede önlenecektir. Rakamlara bakarsak, fazladan 20 bin ton kömürün fazladan yanmayacağı anlamına gelecek. Havayı ne kadar az kirletirsek, o kadar sağlıklı bir ortamda yaşayacağız.”