AYŞİN SEÇİL GEZER

Yıldız, Erikli Sahili’ndeki terminal alanıyla ilgili olarak ne Keşan Belediyesi’nin ne de Erikli Sahili Turizm Geliştirme Kooperatifi’nin kendisiyle görüşmediğini söyledi.

Söz konusu alanla ilgili mahkemenin sonuçlandığını belirten ErcanYıldız, “Mustafa İşçimen’in söylediği gibi sorun çözülebilirdi. Ancak bu konuda kimse bizim kapımızı çalmadı. Ne düşünüyorsunuz diye görüşümüzü dahi soran olmadı. Terminalin bulunduğu alan mera yeri. Mera yerlerine bir şey yapılamaz deniyor. Erikli sahilindeki alana konteynerler konuldu ama zemine beton atıldı. Hızlıca bazı işlemler yapıldı. Taş döşediler, beton attılar, kiraya verdiler. Kiraları da belediye ve kooperatif paylaştı. Muhtarlık olarak kazancımız ney? Vatandaş ‘Merayı işgal ettiler, neden ses çıkarmıyorsun’ diye benden hesap sordu. Biz de dava açtık ve hakkımızı aradık. Belediyeye suç duyurusunda bulundum. Toplum için uğraştım.” dedi.

OTOGAR OLARAK KALMASI İSTENİRSE HEP BİRLİKTE HAREKET EDELİM

Yıldız, sözlerini şöyle tamamladı: “Herkes ‘Ben yaparım’ diye düşünerek hareket ederse, bir yere varamayız. Bize ‘Bu sorunu birlikte hareket ederek çözelim’ denmedi. Bundan sonraki süreçte terminal olarak kullanılan alan boş kalacak. Parke taşlar söküldü, sadece betonlar kaldı. Onları da temizleteceğiz. Eğer ki otogar olarak kalması istenirse hep birlikte hareket edelim. Gerekli kurumlara köy adına mera vasfından çıkarılması için dilekçe verebiliriz. Bu durum uzun sürebilir. Ancak olumlu gelişmeler olacaksa biz elimizden geleni yapmaya hazırız. Vatandaşı mağdur etmekten ziyade, faydalı olmayı isteriz. 1 dönüm yer mera olsa ne olacak olmasa ne olacak? Bu konuyu konuşmamız lazım. Birlikte hareket etmemiz lazım.”