Yeni hastaneyle ilgili olarak dünkü yazımızı okuyan bir okuyucumuz gazetemizi aradı. Yaşanabilecek bir sıkıntıyı bizimle paylaştı. Okuyucumuz sabah 06.30 sıralarında başlayan seferlerin 2-3 gündür olmadığını gözlemlemiş ve S.S. 25 Nolu Keşan Şehiriçi Minibüsçüleri Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifini aramış. Kooperatif hastane yönetiminin bir servis firmasıyla anlaştığı ve hastane personelinin artık şehiriçi minibüsleriyle işyerlerine gitmeyecekleri bilgisini vermiş. Okuyucumuza verdiği bu bilgiden dolayı teşekkür ediyoruz. Daha sonra ben de konuyla ilgili olarak S.S. 25 Nolu Keşan Şehiriçi Minibüsçüleri Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı sayın İsmail Baş’tan yaşananları anlatarak minibüslerin hastaneye sabah kalkış saatlerini sordum. O da 29 Haziran 2018 tarihinde hizmete giren hastanenin personelinin işe gidişinin zamanında sağlanması nedeniyle Keşan’daki 2, 4 ve 5 no’lu şehiriçi minibüslerinin sabah 06.30’dan itibaren seferlerine başladıklarını ancak hastane personelinin servisi kullanacak olmalarından dolayı 06.30 olan kalkış saatlerinin sabah 07.15 olarak değiştirdiklerini aktardı. Kooperatif başkanı Baş, hastane personelinin servisle taşınmasından sonra 06.45 sıralarında deneme seferleri yaptıklarını ancak tek tük yolcu olması nedeniyle seferleri 07.15’e çektiklerini de ayrıca ekledi.

Evet, durum bu. Şimdi herkes haklı. Vatandaş yaklaşık 45 dakika süren minibüs yolcuğunu düşünürken haklı, hastane yönetimi kendi personelini servisle taşımak istemesiyle haklı, minibüsçüler de sabah tek tük binen yolcular nedeniyle sefer kalkış saatlerini 07.15’e çektikleri için haklı. 

Anayasanın  2. maddesinin. “Türkiye Cumhuriyeti, toplumun huzuru, millî dayanışma ve adalet anlayışı içinde, insan haklarına saygılı, Atatürk milliyetçiliğine bağlı, başlangıçta belirtilen temel ilkelere dayanan, demokratik, lâik ve sosyal bir hukuk Devletidir” ibaresinin olduğunu düşünürsek burada herkes anayasaya göre görevini yapsın tek isteğimiz bu.

BÜLENT SAYLAM

6 TEMMUZ 2018