GİZEM GÖRÜR

Bakan Tüfenkçi’den Keşan’a gümrükleme sahasının yapılması konusunda söz aldıklarını belirten Boyalık, “Bakanımızın bundan önceki ziyaretinde de konuştuğumuz bir konu vardı. Bölgemizden yurt dışına karayolu ile ciddi miktarda mal gönderiliyor. Şu an bu TIR’ların gümrükleme işlemleri Tekirdağ’da yapılıyor. Bakanımızın önceki ziyaretinde de gümrüklemenin İpsala Sınır Kapısı’nda yapılması konusunda isteğimiz olmuştu. Kanunlarda; ‘Gümrük sahalarında ve gümrükte, gümrükleme işlemlerinin yapılması mümkün değil’ deniyor. Bunu nasıl aşabiliriz diye düşündük. Bakanımız ‘Keşan’da 3-5 dönüm bir yer bulun, biz gümrüklemeyi Keşan’a getirelim’ dedi. Bu iş tamamlandığında yurtdışına çıkacak TIR’ların gümrükleme işlemleri Keşan’da yapılacak.” ifadelerini kullandı.

GÜMRÜKLEME SAHASININ KEŞAN’DA OLMASI KONUSUNDA SON DERECE DİRAYETLİYİZ

Bu planın gerçekleşmesi halinde, Keşan için büyük bir avantaj olacağının altını çizen Boyalık, “Bakanımızdan bunun sözünü aldık. Böyle bir yer bulup bu işin atılımını yapacağız. Gümrükleme sahasının Keşan’da olması konusunda son derece dirayetliyiz. Bunun için elimizden ne geliyorsa yapacağız. Bu iş, bizim bölgemizde ihracatın artması anlamına gelir. Yeni gümrükleme firmaları doğacak ve istihdama katkı sunacak.” şeklinde konuştu.

HERKES İÇİN AVANTAJ OLACAK

Gümrükleme işlemlerinin Keşan’da yapılacak olmasının birçok artısı olacağını da ifade eden Boyalık, “Yurt dışına mal gönderen arkadaşlarımız buradan Tekirdağ’a gidip gelmekle uğraşmayacak. Malını direk olarak Keşan’da gümrükleyip gönderecek. Herkes için avantaj olacak. Kolaylık olacağı için ihracat da artacak.” dedi.

ANKARA’DA BİR GÖRÜŞME GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ

Boyalık, açıklamasının sonunda, Keşan’a yapılması planlanan Gıda OSB ile ilgili Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba’dan randevu istediklerini kaydederek, şunları söyledi: “Bakanımıza konuyla ilgili çıkarma yapacağız. Önümüzdeki günlerde Ankara’da bir görüşme gerçekleştireceğiz. İnşallah yeni bakanımızla yeni bir atılım yaparız.”

Google Play Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Apple Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Facebook sayfamız için BURAYA TIKLAYINIZ

Twitter için BURAYA TIKLAYINIZ

Instagram için BURAYA TIKLAYINIZ

Google plus için BURAYA TIKLAYINIZ

Youtube Kanalımız için BURAYA TIKLAYINIZ