29 Haziran 2014 Pazar günü sabah saatlerinde yaşanan ve dün öğle saatlerine kadar devam eden su kesintisi, Yuvam Sokak sakinlerini çileden çıkardı.

Hava sıcaklığının yanısıra, Ramazan ayı ve Pazar günü olması nedeniyle de su kesintisine özellikle kadınlar tepki gösterdi.

Defalarca Keşan Belediyesi’ni arayarak sorunun çözümlenmesini isteyen sokak sakinleri, ancak sesini kesintiden 24 saat sonra yani dün duyurabildi.

Haneleri kalabalık olan sokak sakinleri ise susuzluğun çözümünü mahallede bulunan çeşmeden su taşıyarak bulabildi. Pazar günü gün ve gece boyunca çeşmenin etrafı elinde su bidonu olan vatandaşlarca doldu taştı.

Dün sokağa öğle saatlerinde su verilirken, kesintinin, Yuvam Sokak’ta bulunan Yuvam Evleri 10. Blok’taki bahçeden geçen su borusunun kırılmasından meydana geldiği öğrenildi.

Vatandaşın şikayetini duyurmasıyla olay yerine gelen Belediye ekipleri, kısa sürede arızayı giderdi.

Ancak sokak sakinleri su kesintisine aşırı tepki vererek, özellikle çalışan kadınlar tatil olan günlerini değerlendirememekten yakındı. Ramazan ayı nedeniyle niyetli olan ve istedikleri gibi iftara hazırlanamadıklarını belirten sokak sakinleri ise, “Tatil olması nedeniyle misafir kabul ettik ama rezil olduk. Taşıma suyla iftara zar zor hazırlandık. Birçok kişi de abdestini sokak çeşmesinde aldı. Yarım saatlik bir işle giderilecek arıza için bizleri 1 günden fazla susuz bıraktılar.” şeklinde konuştu.