HABER MERKEZİ

Bircan’ın açıklamasında şunları söyledi:

“İpsala’nın AKP’li Belediye Başkanının 30 Mart 2018 Cuma günü İpsala Belediye Düğün Salonunda gerçekleştirdiği halka açık toplantıda kelimenin tam anlamıyla bir rezalet yaşanmıştır. Cumhuriyet’in kenti İpsala’da haremlik selamlık oturma düzeni yapılmıştır. Bu hadsizlik ve densizlik asla kabul edilemez.

Herkes çok iyi bilir ama biz unutmak ve unutturmak isteyenlere bir daha hatırlatalım. Bu topraklardan Mustafa Kemal Atatürk’ü, Cumhuriyeti ve kazanımlarını silmeye hiçbir densizin gücü yetmez.

Biz Ulusal Kurtuluş savaşımızı kadınlarımızla birlikte omuz omuza verdik, bugün AKP ayrımcılık yaparak gerçek yüzünü bir kez daha gösterdi. Bugüne kadar uyguladığı politikalarla ortaya çıkmıştır ki, AKP zaten ayrımcıdır. Ancak idrak edemedikleri şudur: İpsalalı hemşerilerimin kalbi Mustafa Kemal Atatürk diye atar. Benim hemşerilerim çağdaş, laik, demokratik Cumhuriyetimiz ve kazanımları için canlarını bile verirler. 

İpsalalı herkesin ortak paydası Atatürk sevgisidir. Hangi partiden olursa olsun bizim insanımız hiçbir şart altında Atatürk’e ve çağdaş, laik, demokratik Cumhuriyetimize laf söyletmez. AKP haremlik selamlık uygulamasıyla ne yapmak istemektedir buna kendilerinin yanıt vermesi gerekirken biz yine de hatırlatalım, burası İpsala burada yobazlık tutmaz.

Suudi Arabistan’ın bile çağdaşlaşma yoluna girdiği şu günlerde, yaşadığımız olay AKP’nin karanlığını bir kez daha ortaya çıkartıyor. Arabistan’da bile kadınlara yeni haklar verilirken AKP’nin bu çağ dışı uygulaması kabul edilemez.

İpsala’ya yobazlık sokmaya çalışanlar kendi yobazlıklarında boğulurlar.

Bu kepazeliğin sebebi kimse çıkmalı ve İpsala’mızdan özür dilemelidir.”