BÜLENT SAYLAM

4 aydır vermiş olduğu hukuk mücadelesi sonucunda Kasaplar Halinin yıkılması konusunda Başkan Kerman’ı ikna edemediğini söyleyen Tetik, Mehmet Kerman ve meclis üyelerinin bu yıkımın altında kalacağını iddia etti. Tetik konuyla ilgili olarak şunları söyledi:

BAŞKAN GERİ ADIM ATMADI

1983 yılında İpsala’mızda kurulan Yeni Gazete uzun yıllardır vermiş olduğu mücadelelerle kamuoyu adına denetlemeler yapıp halk adına mücadele veren Yeni Gazete, bugün itibariyle kasaplar halinden taşınmıştır. 4 aydır vermiş olduğumuz hukuk mücadelesi sevgili başkanımız Mehmet Kerman’ın bölgemizde 34 dükkan varken yapmış olduğu tacizler, baskılar bugün son bulmuştur. Benim şahsım olarak Cenan Tetik olarak karşı durmamın tek sebebi bizden önce atalarımızın yapmış olduğu Kasaplar Halini emekleriyle yapmış oldukları Kasaplar Halinin bir müteahhite verilmemesi için sevgili başkanıma defalarca konuştum ama bu konuda kesinlikle başkan geri adım atmadı. 

RANT PROJESİNE KURBAN EDİLMİŞTİR

Kasaplar Hali bir rant projesi olduğunu kaydeden Tetik 34 dükkanı olan Halin müteahhite 14 dükkan teslimi ile anlaşıldığını söyledi. Tetik konuşmasına şöyle devam etti: “Rant projesine kurban edilmiştir. Bu hukuk mücadelesinin sonunda biz buradan ayrılmaya karar verdik. Yerimizi terk ediyoruz. Buradan bu inşaatın yapımını alan müteahhite de seslenmek istiyoruz. Bundan sonra buraya yapılacak hizmetin müteahhit tarafından gözden geçirilmesini talep ediyoruz. Bu alan İpsala Halkının alanıdır. Burada çünkü 34 dükkan varken Belediye 14 dükkanla anlaşmıştır, 32 tane evi müteahhit alacaktır. 2 dükkan daha belediye alacaktır. Bu ne demektir İpsalalı tüm yurttaşlarıma seslenmek istiyorum. Sizin bir yeriniz olsaydı, 34 dükkanınız olsaydı, 14 dükkana bir müteahhite verir miydiniz? Verseydiniz hangi sebeple verirdiniz.” 

KERMAN VE MECLİS ÜYELERİ YIKIMIN ALTINDA KALACAK

Belediye adına yapılan bir proje olsaydı ilk günden anahtarları vereceklerini ifade eden Tetik sözlerini şu şeklide bitirdi: “Onun için sevgili belediye başkanının yapmış olduğu bu projeyi belediye adına yapmış olsaydı anahtarlarımızı teslim etmeye ilk günden beri hazırdık ama belediye başkanını bu anlamda kınıyorum. Bundan sonraki süreçte Mehmet Kerman ve meclis üyelerinin Kasaplar Hali yıkımının altında kalacağını düşünüyorum. Meclisten geçen bu karar İpsala’nın geleceğini etkileyecektir. Bundan sonraki süreçte İpsala’ma, İpsalalılara başarılar diliyorum. Teşekkür ediyorum, selamlar sevgiler” dedi