AYŞİN SEÇİL GEZER

2018 yılı üretim sezonunun tüm üreticilere hayırlı olmasını dileyen Koru, şunları söyledi: “Çeltikte ekimler hemen hemen bitti diyebiliriz. Su basan bazı yerlerde gecikme yaşanmış olabilir. Ama oralarda da ekimler bugün yarın tamamlanacaktır. Şu anda ilaçlama çalışmaları hızlı şekilde devam ediyor. İlaçlama sona erdikten sonra gübre atma işlemine geçilecek. Kısacası bakım çalışmaları harman dönemine kadar devam edecek.”

BARAJLARIMIZDA DOLULUK ORANLARI İYİ SEVİYEDE

Çeltik harmanı hakkında da konuşan Ahmet Koru sözlerine şöyle devam etti: “Harman 10-15 Eylül 2018 tarihinde başlıyor. Eylül ayının sonunda harman hızlanıyor. İnşallah iyi bir harman dönemi olur. Şu anda suyla ilgili herhangi bir sıkıntının olmadığını görüyoruz. Sıkıntı olursa da Haziran ayının sonunda kendini belli eder. Barajlarımızda doluluk oranları iyi seviyede. Meriç Nehri’nde de su seviyesi iyi. Bulgaristan’da da barajlar dolu durumda. Meriç’ten gelen su üreticilere birlikler kanalıyla dağıtılıyor. Eğer çok ihtiyaç olursa barajlardan da su kullanılabilir. Allah’ın izniyle bir sıkıntı olmadan sezonu tamamlarız.”

ÜRETİCİ AÇISINDAN HAYIRLI BİR SEZONUN OLMASINI DİLİYORUM

Koru sözlerini şöyle tamamladı: “Girdi maliyetlerinin son 1 yılda çok fazla artmış durumda. Özellikle mazot, gübre, ilaç ve çalışan ücretleri olmak üzere toplamda geçen yıla göre; yüzde 30 oranında bir artış söz konusu. Verim, randıman ve fiyat inşallah iyi olur. Emek ve masraflarımızın karşılığını inşallah harmanda alırız. Bölgemizdeki üreticiler her türlü olumsuzluğa rağmen üretmeyi seviyor. Her şeyin iyi olması biz üreticileri üretme anlamında kamçılar. Üretici açısından hayırlı bir sezonun olmasını diliyorum.”