HABER MERKEZİ

Alpullu Şeker Fabrikası’nın özelleştirme ihalesine kooperatif olarak katıldıklarını hatırlatan Özgen, şunları söyledi: “Fabrika 150 milyon liraya satıldı. Bazı çevreler fabrikanın ucuza gittiğini ifade ediyor ancak ucuza satıldığını düşünmüyorum. Çünkü bu fabrikanın her tarafı köhneleşmiş durumda. Fabrika 640 dönüm araziye sahiptir. Bunun 420 dönümü SİT alanıdır ve çivi dahi çakılamıyor. Hatta fabrikanın kendisine ait içme suyunu dahi ayırmışlar ve satışını yapacaklar. Yeni çıkacak yasayla birlikte derin suyu kuyularına sayaç bağlayacaklar ve bunu paraya çevirecekler. Fabrikada revizyon yapılması için 25 milyon ya da 30 milyon lira arasında bir para harcanması gerekiyor. Bunun yanı sıra 25 milyon-30 milyon lira arasında personel gideri var. Ayrıca belirli bir şeker kotası var. Dolayısıyla iş 150 milyon lirayla bitmiyor. Bunun altından çıkılacak gibi bir durum yok.”

FABRİKANIN KAPANMASINI DEĞİL, ÇALIŞMASINI İSTİYORUZ

Ramis Özgen, sözlerini şöyle sürdürdü: “Şeker fabrikalarının satılmaması için çok mücadeleler verildi. Satılma kararı alındığı zamanda S.S. Alpullu Pancar Ekicileri Kooperatifi olarak ihaleye katıldık. Kooperatifte 90 bin üyemizin hissesi bulunuyor ve bütçemizin üzerinde bir rakam vererek, burayı batırma gibi bir durumumuz söz konusu olamaz. O paraya, fabrikayı aldığımız takdirde ve kota 40 bin-50 bine düştüğü zaman bizim için külfet olurdu. Beşiktaş Kulübü’nün eski yöneticisi Nevzat Demir tarafından alındı. Sayın Nevzat Demir, Atatürk’ün köşküne dokunulmayacağını ve yine Trakya çiftçisine hizmet vereceklerini bizlerle paylaştılar. Bizlerde fabrikanın kapanmasını değil, çalışmasını istiyoruz.” 

FAALİYETE GEÇMESİNDEN 1 YIL SONRA FABRİKANIN SATIŞI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Özgen sözlerini şöyle tamamladı: “Bizler kapalı olan fabrikanın açılması için çok mücadele ettik. Ancak faaliyete geçmesinden 1 yıl sonra fabrikanın satışı gerçekleştirildi. Keşke fabrika açılmasaydı da satılmasaydı. Trakya olarak fabrikanın satılmaması için çok mücadele ettik. Bundan ötürü herkese teşekkür ederim.”