Beyendik Belediyesi Halk Dansları Topluluğu, 17 Ağustos’ta İspanya’ya gitmeye hazırlanıyor.                     İspanya’nın Valensiya şehrinde düzenlenecek Uluslararası Grand Prize Folklor Festivali (International Grand Prize of Folklore In Valencia, Spain)  bu yıl 20-25 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

İspanya‘ya davet edilen Beyendik Belediyesi Halk Dansları Topluluğu, sadece Trakya yöresinden hazırladığı koreografileri izleyenlerin beğenisine sunmaya hazırlanıyor.

Yetişkinler kategorisi ile festivale katılacak olan ekip, Trakya halk oyunlarının yanı sıra “Kına Gecesi”ni sembolize eden folklorik bir çalışmayı da İspanyalıların izlenimine sunacak.

Festivalle ilgili bilgi veren Beyendik Belediyesi Halk Dansları Topluluğu Koreografı Esra Mutlu, “17-27 Ağustos tarihleri arasında İspanya-Türkiye arası yolculuğunu da içeren bir festival katılımımız olacak. Karayolu ile yaklaşık 38 kişilik bir ekiple yetişkinler kategorisinde İspanya’nın Valensiya şehrinde düzenlenecek olan festivale katılacağız. Festival başkanının, daha önce ekibimizin çalışmalarını sergilediği gösterileri izlemesinin ardından bize gönderdiği davet üzerine bu katılımı gerçekleştireceğiz. Umarız güzel bir festival olur ve bizler de başta ülkemiz ve kültürümüzü, Keşan ve Beyendik’i layığı ile temsil ederiz.” dedi.