GİZEM GÖRÜR

Trakya Bölgesi’nde ciddi bir tarihsel değerin yüklü olduğunu fakat tanıtılmadığı için bölgeye hiçbir katkı sağlamadığını ve bu değerlerin artık fark edilip tanıtılması gerektiğini kaydetti.

BİR SÜRÜ ZENGİNLİĞİMİZ VAR

Keşan İpsala ve Enez’in çok ciddi bir tarihi mirasının olduğunu belirten Beksaç, “Keşan İpsala ve Enez, Türkiye’nin en tarihsel ve arkeolojik değeri olan bölgeleridir. İpsala daha önce defalarca söylediğim gibi eski bir başkent. Ne Edirne ne başka bir yer yokken orası bir krallık kentiydi. Enez de çok eski bir kent ve çok iyi bir tarihe sahip. Tarihi bilgilerden karşımıza çıkan bir sürü zenginliğimiz var. Çok sayıda önemli kaleler mevcut. Ortaçağ yerleşmeleri açısından bölgemiz çok zengin fakat tanıtımları yapılamadığı için ve gerekli düzenlemeler yapılmadığı için turizm açısından değerlendirilemedi. Turizme sunulmadı.” dedi.

KEŞAN’DA ARKEOLOJİK DEĞERE SAHİP 15 TANE ORTAÇAĞ KALESİ VAR

Sadece Keşan sınırları içerisinde 15 civarı arkeolojik değere sahip ortaçağ kalesi bulunduğunu kaydeden Beksaç “Yunanistan ve Bulgaristan’da bu tür tarihi varlıkların hepsi turizme sunuldu. Fakat bizim bölgemizde, Keşan’da Enez’de ve İpsala’daki tarihi varlıklarımız turizme fayda sağlayamadı. Enez’in bile gerekli ilgiyi çekemediği ortada. Sadece Keşan’ın sınırları içinde 15 tane arkeolojik değere sahip ortaçağ kalesi var. Enez’de de öyle. Bu yerler değerlendirirse bölgemize çok ciddi şekilde fayda sağlayacaktır. Bölgemiz turizm açısından çok iyi konuma gelecektir.” şeklinde konuştu.

DENİZ TURİZMİNDEN BİLE DEĞERLİ KÜLTÜREL MİRASLARIMIZ VAR

Bölgemizdeki tarihi değerlerin mutlaka tanıtılması gerektiğini belirten Beksaç, “Bu tarihi değerler tanıtılmalıdır. Bölgemiz deniz turizmi ile ayakta kalmaya çalışıyor fakat deniz turizminden bile değerli kültürel miraslarımız var. Sadece yazın gelen turistlerle ayakta kalmaya çalışıyoruz. Ben hep söylüyorum. Birileri bana sürekli bozuluyor. Enez Yılı ilan edildi, kimse Enez’i bilmiyor.” dedi.

KÜLTÜREL DEĞERLERİMİZ ZİYAN OLUYOR

Beksaç, açıklamasını şöyle tamamladı: “Bizim kültürel değerlerimiz ziyan oluyor. Tekirdağ, Kırklareli gibi yakın çevremiz de kültürel açıdan çok zengindir. Fakat onlar da bilincinde değildir. Onlar da ellerindekinin farkında değildir. Keşan İpsala ve Enez, Trakya’nın en önemli arkeolojik değerine sahip ilçeleri arasındadır. Fakat kimse bunun farkında değildir. Bilinçli olarak, samimi olarak değerlendirmek isteyelim ve turizme kazandırmak isteyelim.”