Emekli Öğretmen Erdoğan Aksoy tarafından hazırlanan ve Remziye Elmaz, Firdevs Turan, Şükriye Erdem, Nergiz Ulu, Sebahat Özgöç, Emel Saylam ve Öznur Aksoy’un katkı verdiği “El İşleri” sergisi dün açıldı. Öğretmenevi bahçesinde düzenlenen serginin saat 12.00’deki açılışına Kaymakam Bekir Dınkırcı ile kültürel değerlere duyarlı çok sayıda vatandaş katıldı. Sergide, yerel kültüre ait asırlık el işleri tanıtıldı.

AKSOY: “ÇOK YOZLAŞTIRILDIK”

Serginin amacını “Kültürümüzü yaşatmak, unutulan değerleri ortaya çıkarmak” sözleri ile açıklayan Erdoğan Aksoy, daha önce de şair Tuğrul Asi Balkar’ın yaşamı ve şiirlerinden örneklerin sunulduğu bir etkinlik ile, türküleri ele alan bir sunum gerçekleştirdiğini belirtti.

Aksoy, “Bundan sonra da kısmetse, yemeklerimiz, çocuk oyunları, halk oyunlarımızın tanıtımını yapak. Uzun soluklu bir koşu. Yozlaşan kültürden kurtulmayı yeğliyorum. Çok yozlaştırıldık. Künefeyi herkes biliyor ama ninemizin yaptığı kaşık helvası, kaçamak, susam tatlısı bilinmiyor. Birçok yemeği biliriz ama Keşan’ın özgün yemeği ciğer sarmasını bilmeyiz. Çocuk oyunlarımızı bilmeyiz ama milyonlar akıtırız oyuncak almak için. Oyunlarımızı dejenere ettik, kendi öz oyunlarımızı bilmeyiz ve bilmediğimizi de bilmeyiz. Kültürümüzü yaşatmak için çalışmaları sürdüreceğiz, başka çaremiz yok.” şeklinde konuştu. Sergi, gün boyu sürdü.