Keşan Belediyesi, kültür etkinlikleri kapsamında Oyuncu Tayfası Tiyatrosu, 17 Şubat 2017 Cuma akşamı “Fehim Paşa Konağı” adlı tiyatro oyununu Keşanlı tiyatroseverlerle ücretsiz buluşturdu.

Saat 20.00’de başlayan oyun, Keşan Belediyesi Çok Amaçlı Pazaryeri Kompleksi’ndeki Konferans ve Tiyatro Salonu’nda sahnelendi.

Oyunu; Keşan Belediye Başkan Yardımcısı Cengizhan Aktan, Belediye Meclisi üyeleri Nurgül Yıldırım ve Feridun Tümer ile çok sayıda tiyatrosever izledi.

Turgut Özakman’ın yazdığı ve Kerem Yılmaz’ın hem yönettiği hem de genel sanat yönetmenliğini yaptığı oyunda; Oyuncu Tayfası Tiyatrosu’nun oyuncuları; Furkan Yurt, Ali Nadir Birim, Barış Can Çelik, Tuğçe Sepetçi, Burak Aydın, Utku Arslan, Ömer Faruk Yıldırım, Coşkun Gültekin, Emel Bertan, Kevser Çamoğlu, Mahmut Ugar, Hasan Ozan Eren rol aldı.

Kabadayılık ile aşk motiflerinin komik birleşiminin sahnelendiği, siyasi göndermelerin yer aldığı, keyiflen izlenen müzikaltarzdaki tiyatro oyununda, oyuncuların samimi halleri ve muhteşem performansları, salonda bulunan tiyatroseverler tarafından oyun sonunda ayakta alkışlarla ödüllendirildi.

Büyük beğeni ile izlenen, 2 perde halinde sahnelenen, yaklaşık 3 saat süren oyun sonunda sahneye gelen ve oyunculara çiçek takdim eden Keşan Belediye Başkan Yardımcısı Cengizhan Aktan, “Turgut Özakman’ın bu muhteşem oyununu bizlere sunan Oyuncu Tayfası ekibine Keşan Belediye Başkanı Opr. Dr. Mehmet Özcan, ben ve tiyatroseverler olarak çok teşekkür ediyoruz. Oyunu izlerken çok eğlendim. Şubat ayında çocuk oyunlarımız, mart ayında da çocuk ve yetişkin oyunlarımızla tiyatrosverlerle yine birlikte olacağız. Herkese selamlar saygılar.” dedi.

OYUNUN KONUSU

Büyük usta Turgut Özakman tarafından 1979’da yazılan “Fehim Paşa Konağı”, Padişah Abdülhamit‘in saltanatının ve yıllardır halka nefes aldırmayan istibdat’ın son günlerini konu alır. İstibdat’ın yıkılmaz paşası, Fehim Paşa’nın eski bendelerinden Rasim Baba, adam olsun diye oyuncu oğlunu yani Yusuf’u Fehim Paşa’nın konağına götürür. Paşa, Harem’in meddah ve Karagöz diretmesinden kaçarken tesadüfen işini öğrendiği Yusuf’u hareme eğlencelik alır. Bu Fehim Paşa konağında  sonun başlangıcı olur. Yusuf, Paşa’nın kızına aşık olur. Karşılıksız aşkı nedeni ile karasevdaya tutulan Yusuf mahalleliyi de karasevdalı eder. Mahalleli Paşa’nın kızını ister. Paşa vermez. Vermediği gibi Yusuf’u öldürmek için en iyi adamını Yusuf’un üstüne salar. Fakat Yusuf aklını kullanıp bu işten kendini kurtarır. Bir kabadayının mazisi ile aydınlanan oyun, sonrasında buhranlı bir aşk, ardından siyasi bir parodi, nihayetinde her şey başlama noktasında sona erer.

Google Play Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Apple Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Facebook sayfamız için BURAYA TIKLAYINIZ

Twitter için BURAYA TIKLAYINIZ

Instagram için BURAYA TIKLAYINIZ

Google plus için BURAYA TIKLAYINIZ

Youtube Kanalımız için BURAYA TIKLAYINIZ