Gazeteci Ferat Gülver, Keşan eski Belediye Başkanlarından Metin Çırpan’ın, “Çok Amaçlı Pazar Yeri’nin yer seçimi yanlış oldu. Alt kata otopark yapılacakmış. Henüz Keşan’da alt kata araç park edecek kültür oluşmadı” şeklindeki görüşe katılmadığını belirterek, “İnsanlar artık arabasını hatta ayakkabısını internetten alıyor. AVM güzelliğinde bir kapalı pazarda alışverişini yaptıktan sonra asansörle otoparka inip arabasına binerek evine gitmesi gayet güzel olacak. Şehir içinde olduğu için AVM konseptinde bir proje olması yerinde bir karar. Küçük esnafımızı büyük hipermarketlere karşı koruyan bir proje.  740 araçlık otoparkı aynı zamanda şehir içindeki otopark sıkıntısını da azaltacak. İnşallah kısa sürede tamamlanarak esnafımızın ve halkımızın hizmetine sunulur” dedi.

Gülver, Metin Çırpan’ın, Belediye hizmet binasının bu porjenin içinde olmaması gerektiği şeklindeki görüşüne ise katıldığını söyledi.

 

 

 

Gazeteci Ferat Gülver, inşaatı devam eden Çok Amaçlı Pazar Yeri projesinin yerinin ve şeklinin yanlış olduğu görüşlerine katılmadığını söyledi.

Keşan eski Belediye Başkanlarından Metin Çırpan’ın “Çok Amaçlı Pazar Yeri’nin yer seçimi yanlış oldu. Orası zaten dar bir alan. Alt kata otopark yapılacakmış. Henüz Keşan’da alt kata araç park edecek kültür oluşmadı” şeklindeki açıklamasına katılmadığını belirten Gülver, “Metin ağabey gerek bir siyasetçi gerekse başarılı bir işadamı olarak her zaman takdir ettiğim bir insan. Ancak bu görüşü bu günlük. Bu proje 50, hatta 100 yıllık bir proje olacağı için yeni nesiller de kullanacak. İnsanlar artık arabasını hatta ayakkabısını internetten alıyor. AVM güzelliğinde bir kapalı pazarda alışverişini yaptıktan sonra asansörle otoparka inerek arabasına binip evine gitmesi gayet güzel olacak. 740 araçlık otopark aynı zamanda şehir içindeki otopark sıkıntısını da azaltacak” diye konuştu. 

Çırpan’ın örnek proje olarak gösterdiği 40 dönümlük bir alana yapılmış Gönen Pazar Yeri’nde 25 dönümün pazaryeri, 15 dönümün de otopark için ayrıldığının altını çizen Gülver şöyle devam etti: “15 dönüme yazık olmuş, belki yer altı otoparkı olunca maliyet artıyor, ama açık otopark alanı arabalara ayrılacağına insanlara ayrılsa daha iyi olurdu. Keşan Kapalı Pazar Yeri Kompleksi 51 dönüm alan üzerine yapılıyor ve içerisinde 840 tezgahlık pazar yeri, 740 araçlık otopark, 296 adet dükkan ve ofis, 560 kişilik çok amaçlı salon, kafeterya ve çay ocakları yer alıyor. Sayın Çırpan’a katıldığım konu ise; belediye hizmet binası bu projede olmamalıydı.”

Ferat Gülver, Keşan'ın tam orta yerinde kurulan cumartesi pazarının Trakya'nın en hareketli pazarı olduğunu ifade ederek,  “Şehir içinde olduğu için alışveriş merkezi yani AVM konseptinde bir proje olması yerinde bir karar. Küçük esnafımızı büyük hipermarketlere karşı koruyan bir proje. İnşallah kısa sürede tamamlanarak esnafımızın ve halkımızın hizmetine sunulur.” dedi. 

Gülver, Keşan Belediyesi muhalefet partisinden olmasına rağmen, Çok Amaçlı Pazar Yeri Projesi’nin onaylanıp kredinin çıkmasına Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun da destek verdiğini söyledi ve bunun da takdirle karşılanması gerektiğini sözlerine ekledi.