HABER MERKEZİ

Keşan Belediyesi, kültür etkinlikleri kapsamında Kulis Sanat Tiyatrosu tarafından  “Geçmiş Zaman Olur ki ” adlı tiyatro oyununu Keşanlı tiyatroseverlerle buluşturdu.
22 Mart 2017 Çarşamba günü, saat 20.00’de Keşan Belediyesi Çok Amaçlı Pazaryeri Kompleksi’ndeki Konferans ve Tiyatro Salonu’nda sahnelenen oyunu, Keşan Belediye Başkan Yardımcısı Cengizhan Aktan ile 300’e yakın tiyatrosever izledi.  

Anadolu’nun ölümsüz bilgelerinin düşünceleri, başta Karagöz olmak üzere geleneksel tiyatromuzun temel taşları, Anadolu insanının yaşama bakış açısındaki direngenliği, yeri zamanı geldiğinde padişaha dahi baş kaldırması, kendine özgü hoşgörüsü tiyatronun esin kaynağı oldu.

Oyunda,  Pişekar gidilmemiş yolu gidilmiş, var olmayan evi ev, geçmemiş zamanı geçmiş sayar. Yutturmacalara karşı olan Kavuklu, bu oyunu hep bozar. Seyirci bundan hoşlanmaktadır. Seyirci, kandırılmadığını Kavuklu’nun kişiliğinde ilan eder.

Tiyatroda, geçmiş zamanın bugüne uyarlanması da, geçmiş zamanın bugüne yansıması da oyunun önemli temel noktalarından biri idi.

Oyuncunun ve seyircinin sürekli olarak bir oyun bilinci içinde olduğu, Serkan Melikoğlu, Emre Yurttakalın ve Emre Kaymak’ın oynadığı orkestrada ise Emre Albayrak, Umay Şafak ve Mehmet Kavil’in görev aldığı oyun, izleyici tarafından büyük bir beğeni topladı.

Oyunun sahnelenmesinden sonra sahneye çıkan Keşan Belediye Başkan Yardımcısı Cengizhan Aktan, ekibe ve bu gecede salonu dolduran izleyenlere teşekkür ederek, ekibe bir buket çiçek hediye etti ve Keşan Belediyesi’nin tiyatro etkinliklerinin 26 Mart’tan itibaren devam edeceğini belirtti.