Keşan Türkü Dostları Derneği Başkanı Soner Velioğlu, yaklaşık 3 yıldır faaliyette olan derneğin, bu süre zarfında yaptığı etkinlikler hakkında bilgi verdi. Velioğlu, davet gelmesi halinde Belediye’nin yurt içi ya da yurt dışı etkinliklerinde Keşan’ı en iyi şekilde temsil edebileceklerini söyledi.

EYLÜL’DE YAPILACAK GENEL KURUL İLE YÖNETİMİ GÜÇLENDİRECEĞİZ

Şu an 63 üyesi bulunan Keşan Türkü Dostları Derneği’nin 26 Mart 2010 tarihinde kurulduğunu belirten Velioğlu, Eylül ayında yapılacak olan genel kurulda, üyelik şartlarını yerine getirmeyen yönetim kurulu üyeleri ve diğer üyelerle yollarını ayırmak zorunda kalacaklarını söyledi. 5 kişilik Yönetim Kurulu’ndan 2 Yönetim Kurulu üyesinin dernek çalışmalarından uzaklaştığını ve 3 yönetici ile çalışmaların sürdürüldüğünü kaydeden Velioğlu, Eylül ayında yapacakları genel kurul sonrasında daha güçlü bir yönetim kuracaklarını ifade etti.

GENÇ NÜFUSA ULAŞMAKTA SIKINTI ÇEKİYORUZ

Basın mensuplarının, “Derneğin yaptığı faaliyetlere katılım oranına baktığınızda, Keşanlılar türküyü seviyor mu?” sorusunu yanıtlayan Velioğlu, “Türkülerin sevilmediğini düşünmek bile istemiyorum.” diyerek, yaptıkları etkinlikler sonrasında, seyircilerin kendilerine övücü sözler söylediklerini belirtti. Faaliyetlerin gerçekleştirilmesi için çaba sarf eden kişi sayısının azlığından yakınan Soner Velioğlu, “Yaptığımız faaliyetler ve düzenlediğimiz kurslarda insanları sıkmamak için elimizden geleni yapıyoruz. Fakat verdiğimiz kurslardaki disiplin unsuru da olmazsa olmazlardandır. Böylece, bu kursların ne işe yarayacağını anlatabiliyoruz. Genç nüfusa ulaşmamızda zaman zaman sıkıntılar çekebiliyoruz. Bu yıl, lise ve yüksekokul öğrencilerini ele aldığımızda, yaklaşık 10 katılımın olduğunu tespit ettik. Bu sayıyı arttırmamız gerekiyor. Orta yaş grubuna baktığımızda ise THM Korosu’nun temel taşlarını bu yaş grubu oluşturuyor. Benim öğretmenlik zamanımda, öğrenciler ile bire bir ilgilenmem daha etkiliydi. Bu nedenle öğretmenler, bu konuda yönlendirici olabilir.” dedi.

ENGELLİ ÇOCUKLARIMIZDAN OLUŞAN BİR KORO KURARAK KONSER VERDİK

Konuşmasını, derneğin 3 yıllık faaliyetleri hakkında bilgi vererek sürdüren Velioğlu, rutin koro çalışmalarının yanı sıra, engelli çocuklardan oluşan bir koro kurarak konser verdiklerini ifade ederek, şunları söyledi; “Bu konu çok önemli bir konu. Keşan’daki engelli dernekleri ile işbirliği yapmalıyız. Şehit ve gazi ailelerine konser verdik. TV programlarına katılırken, bir tanesinde canlı yayın konuğu olduk. 2011 yılında, öğrenciler için ozan ve türküleri tanıtıcı konser verdik. Aşık Veysel’i anma programı düzenledik. Keşan Kaymakamlığı ile işbirliği yaparak, Kültür Envanteri çalışmalarına katıldık. Türkü derleme çalışmaları yaptık. THM’ye ilgi duyanlara yardımcı olduk. Çok isteyenlere derneğimizden ücretsiz ve emanet olarak bağlama bile verdik. Şu anda bağlama ve nota çalışmaları devam ediyor. Keşan Belediyesi’nin 2 yıldır süren THM kursu çalışmalarını üstlendik. Önceki yıllar düzenlenen festivallerde konserler verdik. Ayrıca, bazı beste çalışmalarımız var. İpsala Halk Eğitimi Merkezi işbirliği ile Hacı Beldesi’nde kurs açtık. Güzel Sanatlar ve Konservatuar bölümlerine girmek isteyen öğrencilere hazırlık çalışmalarında yardımcı olduk. Tüm bu çalışmalarımız, gelecek yıllarda da devam edecektir.”

TÜM TEKLİFLERE AÇIĞIZ

Açıklamasının sonunda dernek olarak çalışmalarını devam ettireceklerini, bu konuda Keşan Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nden destek beklediklerini belirten Velioğlu, “Örneğin; Kültür İşleri Müdürlüğü’nün yaptığı çeşitli etkinliklerde biz de davet bekliyoruz. Keşan Belediye Başkanımız Mehmet Özcan, bize her konuda yardımcı oluyor. Bizim bünyemizde, TRT sanatçılarından aşağı kalır yanı olmayan arkadaşlarımız var. Bunlar yılların birikimlerini bünyelerinde barındıran insanlardır. Kültür İşleri, gerek yurt içi gerekse yurt dışı etkinliklerinde bizlere de davet getirebilir. Ramazan eğlencelerinde biz de yer alabilirdik. Biz bu tür etkinlikleri en iyi şekilde değerlendireceğimizi düşünüyoruz. Bu konuda henüz bize bir davet gelmedi. Biz, mevlit de okuruz, ilahi de söyleriz, Balkan şarkıları da söyleriz. Biz, dernek olarak tüm tekliflere açığız” dedi.