Keşan’da 20 yıldan bu yana müzik CD'si ve kaseti satan Ulusum Müzik Üretim firması sahibi Hasan Dağ, bir dönemin en çok ilgi çeken kasetlerin artık satılmadığından yakınarak, tanesi 1 TL olduğu halde alıcı bulamadığını söyledi.

Dağ, uzun yıllardan beri müzik piyasasının içerisinde olduğunun altını çizerek, bölgemizden birçok yetenekli kişiye müzik kaseti yaptığını ve bu sayede seslerini ülke çapında duyurmalarını sağladığını kaydetti.  Trakya'da şimdiye kadar Nefise Özdemir, Necati Çalışkan, Yaşar Sesler, Yaşar Gümüş, Ramazan Güntek, Yılmaz Mengüç, Küçük Hasan, Kadir Ürün, Yanyacı Kardeşler ve Faruk Yılmaz'ın eserlerine, CD ve kaset yapan Dağ, şunları kaydetti: “Bizim sektör hızla gelişen teknolojiye yenik düştü. 20 yıldan bu yana ülkemizdeki sanatçıların CD ve kasetlerini satıyorum. Ancak son yıllarda satışlar iyice düştü. Şu anda elimde 19 bin CD ve kaset satılmayı bekliyor. Bunları zararına satmaya bile razıyım. Ancak alan yok. Zararım 100 bin TL civarında.”

Eskiden yeni çıkan bir sanatçının albümünü koliyle aldığına ifade eden Hasan Dağ, şimdi ise taneyle aldığını, çünkü ayni eserin internetten yasa dışı bedava olarak indirildiğini belirtti.

Yaptığı işin bir kültür hizmeti olduğuna da değinen Hasan Dağ, “Yöremize ait şarkı, türküleri ve oyun havalarını yöremiz sanatçılarıyla birlikte hazırlayarak piyasaya sürüyorum. Yerel müzik kültürünün yok olmaması için çalışmaktayım. Bu konuda yerel yöneticilerden ve iş adamlarından destek bekliyorum.” dedi.

Dağ, “Yüzlerce sanatçının, binlerce kaseti elimizde kaldı. Tanesini 1 TL’ye düşürdüğümüz hale, bırakın satın almayı, kasetlerin yüzüne bakan, arayan ve soran yok! Bu yüzden ne yapacağımızı şaşırdık.”  şeklinde görüş belirtti.