Keşan Belediyesi ve Keşan Türkü Dostları işbirliği ile oluşturulan Türk Halk Müziği Korosu konseri, büyük ilgi gördü.

15 Nisan 2016 Cuma günü Ahmet Yenice Ortaokulu Sevim Yenice Konferans Salonu’nda düzenlenen konseri Keşan Belediye Meclis Üyeleri İbrahim Dinç ve Süleyman Eren ile 250’ye yakın türkü dostu izledi.

Saat 21.00’de başlayan ve Şefliğini Soner Veliolu’nun yaptığı koro, konserin 1.bölümünde koro ve solo olmak üzere 21 Türkü seslendirdi. 2. bölümde ise 10 türkü seslendirildi.

Diejmbe de Eyyup Kavazlar, Koltuk Davul ve Bendirde Mert Ali Üstev, Gitarda Emre Akyol, Bağlamalar da Vokan Hayat, Mehmet Bayram ve Derya Özhan’ın görev aldığı koroda, Sibel Ay, Tuncay Özgücü, İlkin Özhan, Derya Özhan, Lale Özdilek, Ezo Bekiçboğa ve İhsan Edemen ve Ebru Zeybek solo türküler söylediler.

Soner Velioğlu da kendilerini yalnız bırakmayan Keşanlılara teşekkür etti.

Konser sonundan sahneye gelen Keşan Belediye Meclis Üyesi İbrahim Dinç, koro adına koro şefi Soner Velioğlu ile birlikte koronun en küçüklerine bir buket çiçek hediye ederek “Belediye Başkanımız Mehmet Özcan ve Keşanlı türkü dostları adına size teşekkür ediyorum. Türkülerle dolu güzel bir gece yaşadık.” şeklinde konuştu.

Konser sonunda izleyenlerin Keşan Belediyesi tarafından dağıtılan Türk Bayraklarını dalgalandırması salonda güzel bir sahne oluşturdu.