HABER MERKEZİ

Ayrıca Kök’ün 2015 Yaşar Nabi Nayır şiir ödüllerinde “Kabul” isimli dosyası dikkate değer bulunurken; ‘Ölümler ve Mandalina Kabuğu’ isimli dosyası ile 2017 Arkadaş Zekai Özger şiir ödülünü aldı. Kök’ün yeni çıkan ‘Ölümler ve Mandalina Kabuğu’ kitabı hakkında bilgi ise şöyle:

KİTAP HAKKINDA

Şair’in ilk kitabı olan ‘Ölümler ve Mandalina Kabuğu’ çoğunlukla son üç yılda kaleme alınmış şiirlerden oluşuyor. Kitabın ilk bölümü olan ‘Ölümler’ kısmı daha çok politik ve karamsar bir varolma çabasını okuyucuya sunuyor. İkinci bölüm ise yazarın öznel deneyimlerini toplumun dinamikleriyle birleştirmeye çalıştığı oldukça renkli ve farklı çağrışımları barındırıyor. Yakın dönem Türk şiirinde kendine ilginç bir yol açıyor Fatih Kök ve göz ardı edilemeyecek imgelerle okuyucunun zihnini zorluyor. Kitabın arka kapağından:

“sokağın köşesinde küçük bir meyhanede birbirimizi arıyoruz.

ben hep atkı takarım, sen neşeli bir şekilde

sevdiğin adamların kareli şapkalarından bahsedersin

sicilyalı garson sıcak şarap kaynatır.

tarçın, portakal kabuğu, la liberta…”

KİTAPTAN BİR ŞİİR:

Ahvalim bodur



Çok çöp çıkarıyoruz utanıyorum


Özür diliyorum yerel yönetimlerden


Yöresel kıyafetlerden, komik buluyorum 


Yaz gelsin diliyorum eş anlamlı gemilerden



Alt kattaki bara haluk levent gelsin 


İstiyorum üstünde babamın pijamasıyla 


Tanışalım merhaba ben boris yeltsin


Sümerbank’ta satış temsilcisiyim


Acaba siz neler yapıyorsunuz bensizken



Ankara’da dayak yiyorum yirmi bir yaşında


Yirmi iki yaşında Kocamustafapaşa’da oturuyorum


Kutsal hitaplardan ve zabıtalardan korkuyorum


Banliyö trenleriyle geçiyorum rüyalarınızın içinden


Tesettürlü ruhlarınıza Türk sanat şiirleri yazıyorum


Hepinize iyi niyetle gülümsüyorum 


Ve küfrediyorum içimden.

FATİH KİMDİR?

1985 ağustos ayında, Edirne Keşan’da doğdu. Orta öğretimini Keşan Anadolu Lisesi’nde lise öğrenimini Çanakkale Fen Lisesi’nde tamamladı. Boğaziçi Üniversitesi ve Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nde felsefe okudu. İstanbul Üniversitesi Mantık Anabilim Dalı’nda doktora öğrenimine devam ediyor. Şiir ve öyküleri Varlık, Yasak Meyve, Bireylikler, Kara Kalem, Marşandiz, Velespit... gibi birçok farklı dergide yayınlandı. 2015 Yaşar Nabi Nayır şiir ödüllerinde “Kabul” isimli dosyası dikkate değer bullundu. ‘Ölümler ve Mandalina Kabuğu’ isimli dosyası ile 2017 Arkadaş Zekai Özger şiir ödülünü aldı. Halen İstanbul Üniversitesi Felsefe bölümünde araştırma görevlisi olarak çalışmaktadır. Arkadaş Zekai Özger ödülü aldığı dosyası “Ölümler ve Mandalina Kabuğu” yine mayıs yayınlarınca Kasım 2017’de yayımlandı.