Köstebekgillere Cumhuriyet Mahallesi’nde büyük ilgi

Keşan Belediyesi’nin Ramazan Şenliği, 18 Haziran 2016 Cumartesi akşamı çocukların en sevdiği çizgi film karakterlerinden olan Köstebekgiller ile devam etti.

İstanbul Jest Tiyatrosu tarafından Keşan’a getirilen Köstebekgiller’in Sürpriz Karışım adlı oyunu, Cumhuriyet Mahallesi’nde Keşan Belediyesi’ne ait Güner Yıldız-Can Çetinkaya Semt Sahası’nda çocuk sevenleri ile buluştu.

Saat 21.30’da başlayan etkinliği;  Keşan Belediye Başkan Yardımcısı Cengizhan Aktan, Cumhuriyet Mahalle Muhtarı Muammer Gizlen, Keşan Belediyesii Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Mücahit Erdoğan ile çocuklar ve aileleri birlikte yaklaşık 700 kişi izledi.

Köstebekgiller, “Sürpriz Karışım” oyunuyla, minik sanatseverler için unutulmayacak bir sürpriz yaptı. Şimdiye dek televizyon ve sinema ekranlarında gördüğü Köstebekgiller familyasını, tiyatro sahnesinde canlı olarak izleme şansına erişen çocukların çok mutlu olduğu ve eğlendiği gözlendi.

Ailelerin çocuklarıyla beraber 45 dakika boyunca keyifli vakit geçirdiği oyun, çocuklara sağlıklı beslenmenin önemini vurgulayarak, onlara bu özelliği kazandırabilmeyi amaçlıyor. Miniklerin eğlenerek öğrendiği mesajlar içeren müzikalin hikayesinde ise sürekli abur cubur, fastfood gibi zararlı yiyeceklerle beslenerek şişmanlayan ve bu konudan şikayetçi olan Oburman'ın, Köstebekgiller'in iksirini ele geçirme çabalarından dolayı başına gelenler anlatıldı. Birden kilo vermeye çalışarak bünyesine daha da zarar veren Oburman, düştüğü zor durumdan Köstebekgiller'in verdiği ders sayesinde kurtuldu.

Büyük beğeni toplayan oyun sonrası sahneye gelerek oyuncuları tebrik eden ve onlara çiçek takdim eden Başkan Yardımcısı Aktan, Tiyatro ekibi tarafından doğaçlama yaptığı oyunculukla büyük takdir toplayan Yağız ve Umut adlı çocukları da örnek göstererek ülkede keşfedilmeyi bekleyen birçok yetenekli çocuk olduğunu vurgulayarak yetişkinlerin çocuklarının istek ve beğenisine göre onların geleceğine yön vermesi gerektiğini ifade etti ve ardından oyuncuları kutlayarak bir buket çiçek hediye etti.