Oyuncular Ata Taşkan ve Emrah Bıçak’ın rol aldığı “Maydanoz ile Tırtıl” adlı çocuk oyunu yarın Ahmet Yenice Ortaokulu Sevim Yenice Konferans Salonu’nda sahnelenecek. Gruplarını, Trakya’da ilk kurulan profesyonel tiyatro grubu olarak adlandıran genç oyuncular Taşkan ve Bıçak “Maydanoz ile Tırtıl” adlı çocuk oyunlarının yarın saat 11.00-13.00-15.00 saatlerinde sahneleneceğini belirterek tüm tiyatrosever çocukları oyunlarına davet etti. Dün gazetemizi ziyaret eden oyuncu Ata Taşkan ve Emrah Bıçak gazetemiz editörü Bülent Saylam’a oynayacakları oyun ve Kurşun Kalem Sanat Tiyatrosu hakkında bilgi verdi.

TURNELERE AĞIRLIK VERDİK

Taşkan ve Bıçak Edirne’de bir oda tiyatrosu açtıklarını ve çeşitli nedenlerden dolayı kapattıklarını, sonrasında turnelere ağırlık vermeye başladıklarını söyledi. Ekonomik anlamda bir tiyatroyu ayakta tutmanın zor olduğunu bir yandan da özgür ürünler sunmanın, ekonomik olarak da özgür olmaktan geçtiğini vurgulayan Taşkan ve Bıçak, şöyle konuştu: “Son 4-5 senedir de turnelere çıkıyoruz. Ege ve Akdeniz’de tiyatroseverlerle buluşmaya başladık. Bodrum Marmaris bölgesinde özellikle 3 seneden beri burada tiyatro oyunlarımızı sahneliyoruz. Trakya’dan başlayan Çanakkale, İzmir şeklinde güneye doğru turnelerimiz oluyor. Oyuna göre değişen bir kadro yapısına sahibiz, 2 kişilikten tutun 6-7 kişiliğe kadar bir oyuncu kadromuz var. Ses ışık dekor gibi sahne arkası olan arkadaşlarımızla oyunlarımızı oynuyoruz. Daha önce Kipa’da ramazan eğlencelerinde bulunduk. Emrah arkadaşımızı Keşanlılar Erikli’de Hacivat Karagöz gösterilerinde çok görev aldı.”

MAYDANOZ İLE TIRTIL PAYLAŞMAYI ANLATAN GÜZEL BİR OYUN

Son olarak yarın oynayacakları tiyatro oyunu hakkında bilgi veren oyuncu Ata Taşkan ve Emrah Bıçak, Genel Sanat Yönetmenliğini Selahattin Taşdöğen’in, yönetmenliğini Ata Taşkan’ın yaptığı, Dramaturji’de Pınar Yurdatapan’ın, Işık-Ses’te Ebru Bıçak’ın olduğunu ve kendilerinin rol aldıklarını söylediler. Devlet Tiyatrosu’ndan alınan oyun hakkında Taşkan ve Bıçak şunları söyledi: “Elimizde 10’dan fazla oyun var. İçlerinde en çok sevdiğimiz ve 7 seneden beri oynadığımız Devlet Tiyatrosundan aldığımız bir oyun ‘Maydanoz ile Tırtıl’. 500 kez oynadık. Her oynadığımız oyunda ilk oyun gibi keyif alıyoruz. Biz keyif aldığımız için de karşı tarafın da keyif aldığını düşünüyoruz. Paylaşmayı anlatan bir oyun Maydanoz ile Tırtıl’. Günümüzde bencil olan çocukların bu bencilliğini yok etmeye, paylaşmanın güzelliğini anlatmaya çalışacağız. Keşanlı çocukların bizi yalnız bırakmayacaklarını, bu güzel oyunu seyredeceklerini düşünüyoruz.”