Meriç ilçesinin kültürü, geleneği, müziği ve en önemli gelir kaynağı çeltiğin tanıtılacağı “Recep Dural ile Trakya Havası” programı, bu akşam 21.00’de canlı yayınlanacak.

Meriç Ziraat Odası Başkanı ve aynı zamanda Akıncılar köy muhtarı Ömer Ergin’in katılacağı programa; Meriç Somalı Saz Grubu ve yöresel ürünler Rumeli TV Ekranlarında tanıtılacak. Meriç Ziraat Odası Başkanı ve Akıncılar Köy Muhtarı Ömer Ergin yaptığı açıklamada “Daha önce de programa katılmıştık. Bizim kendi kanalımız ve kendi kültürümüz. Tabi şu an çeltik hasat zamanı. Bizler de çeltiğimizi yani pirincimizi ve bölgemizi duyurmamız lazım. İki buçuk saat sürecek bu canlı yayın bizim için bir fırsattır. Başta Rumeli TV yönetim kurulu başkanı Tuncay Yılmaz olmak üzere tüm emeği geçenlere teşekkür ederim, izleyicilere de iyi seyirler dilerim.” dedi.

Rumeli TV Trakya Bölge Koordinatörü ve Program yapımcısı Recep Dural ise “Kim bizim kültürümüze hizmet ediyorsa onun önünde saygı ile eğilirim. Onun için kim yöresini kültürünü tanıtmak istiyorsa bizim kanalımızın kapısı her zaman açık. Rumeli TV olarak biz her zaman hemşerilerimizin yanındayız. Bu hafta da Meriç pirinci ve kültürünü tanıtacağız. Gelmek isteyen dernek, belediye, muhtarlık ve odaları bekliyoruz.’’ dedi.

RUMELİ TV’de canlı yayınlanacak Program 22 Eylül Perşembe 21.00’de başlayacak.