“Okul Öncesi Kütüphanelerde Buluşuyor” etkinliği çerçevesinde Kurtuluş İlkokulu ana sınıfı öğrencileri, dün Keşan İlçe Halk Kütüphanesi’nin konuğu oldu.

Projenin devam etkinlikleri çerçevesinde Kurtuluş İlkokulu ana sınıfı öğrencileri dün, saat 10.00’da Keşan İlçe Halk Kütüphanesi’nde bir araya geldi. Minik öğrencilere Keşan Safiye Erol Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi çocuk gelişimi bölümünden mezun stajyer öğretmenler Büşra Kazel, Betül Küçüközdemir ve 11.sınıf öğrencisi Esra Göçemen tarafından kitapları sevdirmeye yönelik küçük bir gösteri sunuldu. Okul öncesi çocuklara okuma alışkanlığının kazandırılması amacıyla yapılan projenin etkinliğine, Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürü İlker Erarslan, Keşan İlçe Halk Kütüphanesi Müdürü Bülend Dizdaroğlu, Keşan İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü İlhan Saz’ın yanı sıra veliler de ilgi gösterdi.

Etkinliğin açılışında konuşan Keşan İlçe Halk Kütüphanesi Müdürü Bülend Dizdaroğlu, “Etkinliğimizin amacı çocuklarımıza küçük yaşta kitap sevgisini, kütüphane alışkanlığını aşılamaktır. Ayrıca anne ve babalarımızı da kitap ve kütüphane konusunda bir nebze de olsa bilinçlendirmek istedik. Çocuğun kitapla olan ilişkisini 3-6 yaş arasında oluşturulması gerektiği bilimsel bir gerçek. Çevresinde okuyan bir anne, okuyan bir baba gördüğü zaman çocuk onu örnek alır. Bunu sadece sözlü olarak dile getirmek yetmez, uygulamak gerekir. Anne ve babalar günün belirli saatlerinde o çocuklara model olacak şekilde kitap okuma seansları düzenleyebilir. Çocuk evde bu tür örnekleri görmediği zaman maalesef kitap okuma gecikilmiş bir şey oluyor. Kitap okuyan çocuklar bilimsel olarak, gerek okullarında, gerek derslerinde, gerekse sosyal ve iş hayatlarında diğer okumayanlara göre başarı oranı oldukça yüksektir. Okumak algılamayı kolaylaştırır. Geçen yıl başlattığımız bu etkinlik % 55 oranda okuyucu sağlamamızı sağladı. Bu projeyi bizlere sağlayan Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürü İlker Eraslan başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederim.” dedi.

AMAÇ, OKUL ÖNCESİ EĞİTİME DİKKAT ÇEKMEK

Keşan Milli Eğitim Müdürü İlker Erarslan ise okul öncesi eğitimin amaçlarından birinin de çocuklarda öğrenmeye karşı ilgi uyandırmak, var olan yeteneklerini ortaya çıkarmak olduğunu ifade ederek, şunları söyledi: “Okul Öncesi Kütüphanelerde Buluşuyor Projesi’nin amacı okul öncesi eğitime dikkat çekmek, erken yaşta öğrencilere kitap okuma bilinci ve alışkanlığı kazandırmak. Okul öncesi dönem öğrencilerimizin ilkokula hazırlanırken arkadaşları ile paylaşmayı dayanışmayı birlikte çalışmayı öğrenip sosyalleşmeye başladığı dönemdir. Okul öncesi eğitimin amaçlarından biri de çocuklarımızda öğrenmeye karşı ilgi uyandırmak var olan yeteneklerini ortaya çıkarmaktır. Okul öncesi dönem çocuklarımızın en yüksek öğrenme potansiyeline sahip olduğu bir dönemdir. Eğitimin ilk basamağını oluşturan okul öncesi eğitim gömleğin ilk düğmesidir. Bunun doğru iliklenmesi gerekir. Bu kadar önemli bir eğitim dönemi için Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak İlçe Halk Kütüphanesi ile işbirliğine giderek okul öncesinde okullaşma oranı ile bine yakın öğrencimiz bu projeden faydalandı.”

Konuşmaların ardından öğrencilere hikayeler anlatılarak, oyunlar oynandı. Palyaçolar eşliğinde de eğlenen çocuklar daha sonra kütüphanenin çocuk bölümünü gezerek kitapları inceledi. Etkinlik kapsamında öğrencilere hikaye kitapları hediye edildi.