Sonay CAN

T.Ü. (Trakya Üniversitesi) Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Engin Beksaç, Medya Keşan Gazetesi’ne yaptığı açıklamada, ekim ayı içerisinde Keşan’da uluslararası bir sempozyum düzenleneceğini söyledi.

Beksaç, arkeoloji, sanat tarihi ve tarih konularında, adının “2014 Keşan Sempozyumu” olacak çalışmaya, Yunanistan, Bulgaristan ve Türkiye’den önemli akademisyenlerin katılacağını belirterek şöyle dedi: “Sekreteryasını T.Ü. Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü olarak biz üsteleneceğiz. Yunanistan’dan gelecek katılımcılar 19. Yüzyıl’a ait sunumlar yapacak. Çok yönlü bu çalışma için Keşan Belediyesi ile ortak bir çalışma yürütüyoruz. Bu çalışma Keşan’ın Ortaçağ ve yakın tarihine ışık tutacak. 2 yıl önce Keşan ve çevresinde gerçekleştirdiğimiz arkeolojik alan çalışmaklarındaki bulguları da kamuoyuyla paylaşacağız. Bu bakımdan önemli bir çalışma olacak.”

“EDESOB, KİTABININ SON AŞAMASINA GELDİ”

Öte yandan Edirne ve Keşan halkıyla paylaşmak istediği bir çalışma daha olduğunun altını çizen Engin Beksaç, EDESOB (Edirne Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği) tarafından Sınır Ötesi Anlaşma çerçevesinde “Bana Traklar’ı Anlat” adlı kitabın da bitirilmekte olduğunu söyledi. Beksaç, sözlerini şöyle sürdürdü: 3 dilde yayımlanacak. İngilizce, Bulgarca ve Türkçe olmak üzere 150 sayfalık bir çalışma. Projenin Türkiye ayağını ben, Bulgaristan ayağını ise New Bulgarian University Thracology Uzmanı prof. Dr. Valeria Fol hazırlıyor. Bu çalışmaya Yunanistan katılmadı. Kitapta Keşan’dan da bölümler yer alıyor. Renkli fotoğraflarla Mecidiye bölgesine yer verdik. Enez de var, İpsala da. Traklar’ın yer aldığı bu topraklar anlatılıyor.”

AĞUSTOS’TA SEYDİKÖY CİVARINDA ÇALIŞMA YAPACAK

Engin Beksaç, Keşan’la ilgili çalışmaların devam ettiğini ve gelecek ay içerisinde Seydiköy ve çevresinde, çeşitli incelemelerde bulunacaklarını sözlerine ekledi.