Ulusum Müzik Sahibi Hasan Dağ, dün yaptığı açıklamada, bölgede bir güzel sanatlar lisesi açılması halinde müzik konusunda yetenekli olan gençlerin ve çocukların daha iyi yerlere gelebileceğine dikkat çekti. Keşanlı bir müzik yapımcısı olarak birçok yerel sanatçıya albümler hazırladığını ancak bunların hepsinde de zarar ettiğini de ifade eden Dağ, Keşan halkı kendi içinden çıkan yerel sanatçılarına, kendi çocuklarına müzik konusunda da gerekli ilgiyi göstermiyor, destek olmuyor” dedi.

GENÇLERİMİZ TÜRKÜLERİMİZDEN UZAKLAŞIYOR

Müziğin insan ruhunun gıdası olduğunu belirten Dağ, Geçmişte Osmanlı döneminde Edirne’de müzikle tedavi yöntemi uygulanıyordu. Günümüzde ise dernekler oluşumuyla müzik için olumlu işler yapılmak isteniyor. Örneğin Keşan’da Türkü Dostları Derneği’nin güzel çalışmaları var. Soner Hoca’ya bu nedenle teşekkür ediyorum. Ancak çalışmalara rağmen gençlerimizin sazdan uzaklaşarak, batı tarzı müziğe yöneliyor. Bizim türkülerimiz, yabancı müziklere göre daha iyi ama artık bölgemizde öldü. Hiç ummadığımız şarkılar, televizyon kanallarında ulusal düzeyde düzenlenen yarışmalarda birinci oluyor ama bu eserler kalıcı olmuyor. Yarışmalarda geçtiğimiz senelerde birinci olan eserler ve bunları seslendiren yarışmacılar bugün nerede?” dedi.

YEREL ALBÜMLERİ KİMSE ALMIYOR
Günümüzde vatandaşların büyük bir bölümünün ekonomik zorluk içinde olduğunu ve bu nedenle müzik aleti almak ya da bir müzik eserini edinmek için kendisine bir bütçe ayıramadığını belirten Dağ, şunları söyledi: Bugün bankalara aylık ödemesi olmayan vatandaş yok. Herkesin kredi kartı borcu var. Öte yandan ülkemizin doğu kesimlerine baktığımızda müziğe olan ilgi halen devam ediyor. Günümüzde birçok sanatçı da doğu bölgelerinden çıkıyor. Zaten biz Trakya olarak bölge insanımızı bu tip gelişimleri de desteklemiyoruz. Keşanlı sanatçılarının albümleri, Keşan’da ikamet eden her ailede olmalı. Ama kimse albümleri almıyor.”

KENDİ MÜZİĞİMİZE SAHİP ÇIKMALIYIZ
Türk Halk ve Türk Sanat müziği konusunda daha ciddi çalışmalar yapılması gerektiğinin altını çizen Dağ,  “Bu konuda sadece Türkü Dostları Derneği ve ADD Keşan Şubesi çalışmalar yapmamalı. Daha farklı oluşumlar da olmalı. Örneğin bir okul olmalı. Geçtiğimiz dönemlerde güzel sanatlar lisesi gündeme geldi ancak bir gelişme kat edilemedi. Okulun açılmasıyla müzik konusunda yetenekli olan Roman çocuklarımız daha başarılı olabilir. Şuanda bu çocuklarımız suça yöneliyor. Ancak bizde şevk yok. Müziğimize sahip çıkmamız lazım. Bizim çok güzel yerel müziklerimiz, halk müziğimiz var. Bu konuda araştırmalar yapılmalı, yapmak isteyenler desteklenmeli” diye konuştu.