Keşan Türkü Dostları Derneği Başkanı Soner Velioğlu, dün yaptığı açıklama, dernek çalışmaları hakkında bilgi verirken dernek olarak yaşadıkları sorunlara da değindi.

Koro çalışmalarının Mayıs ayı gibi bittiğini belirterek sözlerine başlayan Soner Velioğlu,“Çalışmalarımız bittikten sonra konser veriyoruz. Konserin ardından önümüzde sezonun hazırlıklarına ara vermeden başlıyoruz. Yazın koro çalışmalarımız pek olmuyor. İnsanlar dağıldığı için yaz aylarında pek toplanamıyoruz. Gelip bizden yardım isteyenlere yardımcı oluyoruz. Daha çok Keşanlı olmayanlar ilgi gösteriyor. Ders almak isteyenlere ders de veriyoruz. Derneğimizi her gün mutlaka açıyoruz. Cengiz Özkan ve Nida Ateş sanatçı arkadaşlarımız da derneğimizi ziyaret ediyor. Onlarla iyi bir ilişki içerisindeyiz.” diye konuştu.

BESTE YAPMAK İÇİN ANI YAKALAMAK LAZIM

Velioğlu, ülkemizde yaşanan üzücü olaylardan dolayı bazı etkinliklerini iptal etmek zorunda kaldıklarını söyleyerek, “Kendi çalışmalarım da sürüyor. Söz ve beste yapmaya çalışıyorum. Beste yapmak çok zor bir iştir. Beste yapmak için anı yakalamak lazım. Anı yakalayamayınca unutulup gidiyor. Müzik bir bilim dalıdır, basit bir şey değildir. Hobi olarak bu işe başlamak isteyenlere de yardımcı oluyoruz.” şeklinde konuştu.

HALK MÜZİĞİNE İNSANIN ÖMRÜ YETMEZ

Halk müziğinin çok engin bir konu olduğunu ifade eden Velioğlu, “Halk müziğine insanın ömrü yetmez. Şu anda tespit edilen 20 bin dolayında türkü var. Ben bile yıllarımı vermeme rağmen 2 bin şarkıyı çalıp söyleyebilirim. Bazen çok önemli sanatçıların bile bilmediği türküler çıkıyor. Güzel sanatlar lisesi ya da üniversitelerin müzik bölümüne gitmek isteyen öğrenciler yardım istiyor, biz de onlara sınavlara hazırlanmaları konusunda yardım ediyoruz. Bayramda bile derneğe geliyorum.” dedi.

MASRAFLAR BELİMİZİ BÜKÜYOR

Konuşmasının sonunda derneğin sıkıntıları ve sorunları hakkında konuşan Velioğlu, son olarak şunları söyledi: “Derneğin kirası, stopajı, elektriği, suyu, interneti, temizliği, enstrüman bakımı bizi zorluyor. Çok masraflı bir iştir. Yönetim olarak belediyenin yeni yaptığı pazar yerinden bir yer tahsis edilmesini istiyoruz. Biz her an her yerde konser vermeye hazırız. Bunu da yetkililere söylüyoruz. Masraflar belimizi büküyor. Bize yer tahsis edildiği takdirde küçük masrafları biz karşılarız. Bu yer bize küçük geliyor. 50 sandalyemiz var ama koymaya yer yok. Belediye Başkanımız üyemiz ve destekçimizdir. Arada bir buraya türkü söylemeye, dinlemeye geliyor. İnatla bu derneği yürütüyoruz. Biz iyi bir şey yaptığımızı zannediyoruz. Bir yıl öğrencilere konser vermiştik onun daha da gelişmişini yapmak istiyoruz.”