Enez Belediyesi tarafından düzenlenen Yaz Şenliği’nin ikinci gecesi geçen salı akşamı yapıldı.

Saat 20.00’de başlayan etkinliğin tamamı Rumeli Televizyonu tarafından canlı olarak yayınlandı.

Cumhuriyet Meydanı’nda saat 20.00’de başlayan etkinlikte ilk olarak Havsa Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu Davul Show ve yine Havsa Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu Roman Grubu ve Büyükçekmece Belediyesi Halk Oyunları ekipleri gösterilerini sundular.

Gösterilerin ardından ekiplere günün anısına Enez Belediye Meclisi Üyeleri İsmail İşcan ve Fahri Kıvırcık tarafından plaket verildi.

Keşanlı sanatçı Ahmet Gürsel tarafından yazılan ve bestelenen Enez Türküsü’nün tanıtımı yapıldı. Türküyü ilk kez seslendiren Gürsel’e CHP Enez İl Genel Meclis Üyesi Erol Açık tarafından  plaket verildi.


Keşanlı Klarnetçi Gökhan Uyan ve ekibinin sunduğu müzik ziyafeti, CHP Enez İlçe Başkanı Engin Yağcılar’ın Gökhan Uyan’a anı plaketi verilmesiyle süren programda, Rumeli TV’de 9/8 Hüzünler Programı’nın yapımcısı ve sunucusu Süheyla Solak, Rumeli türkülerini seslendirdi.


Solak’a CHP Edirne Milletvekili Recep Gürkan’ın eşi Berrin Gürkan tarafından anı plaketi verilmesi ve Kaçkar TV’de Gönül Kahvesi Programı’nın yapımcısı ve sunucusu Keşanlı yazar Recebiye Çataksezer’in şiir dinletisinin ardından etkinliğe katılan Edirne Vali Yardımcısı Abdullah Aslaner’e CHP İstanbul İl Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Tuncer Tuna’ya, Edirne İl Genel Meclis Başkanı Nusret Uybaş’a, Havsa Belediye Başkanı Oğuz Tekin’e, Rumeli TV Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Yılmaz’a, Trakya Balkan ve Rumeli Türkleri Derneği Başkanı Ahmet Talikacı’ya ve Keşanlı Yönetici ve İşadamları Derneği Yönetim Kurulu üyesi Mehmet Ali Akpınar’a Enez Belediye Başkanı Ahmet Çayır tarafından plaketleri verildi.

Çayır, ayrıca etkinliği izleyen basın mensuplarına da teşekkür ederek plaketlerini verdi.

Etkinlikte son olarak sahne alan Haluk Levent, yaklaşık 2.5 saat sahnede kalarak sevilen parçalarını seslendirdi.


Levent ayrıca Saros Körfezi ve Trakya’nın kendisi için ayrı bir yeri olduğunu dile getirerek “Bu yaz belki 60’a yakın yerde konser verdim. Gittiğimiz şehirlerde sanatçılar genellikle <çok mutlu olduk> diyerek hep aynı klişe sözleri söylerler ya benim şimdi söylediğim sözler klişe değil, gerçek duygularım.” dedi.

Konserin ardından Enez Belediye Başkanı Ahmet Çayır, Levent’e konser için teşekkür ederek plaket verdi.