HABER MERKEZİ

Saat 9.00’da kayıt kontrol ile başlayan “Yekta Baydar’ı Anma Satranç Turnuvası”, 16.00’da yapılan ödül töreni ile sona erdi. Turnuvaya Yıldızlardan 56, Küçüklerden 72 ve Miniklerden 50 olmak üzere toplam 178 kişi katıldı. Yoğun katılımlı turnuva olan “Yekta Baydar’ı Anma Satranç Turnuvası”nın açılışına; Keşan Kaymakamı Nuri Özder, Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürü İlhan Saz, Yekta Baydar’ın Annesi Sevil Baydar, Yekta Baydar Ortaokulu Müdürü Ziya Dikici ve veliler katıldı.

SATRANÇ İNSANLARIN HAYATLARINI DÜZENLEYEN BİR OYUNDUR

Turnuvanın açılış konuşmasını yapan Yekta Baydar Ortaokulu Müdürü Ziya Dikici, turnuvadaki amaçlarının öğrencilere güzel alışkanlıklar kazandırmak, boş vakitlerini değerlendirmelerini sağlamak, onların ufkunu genişletmek ve matematiksel zekalarını daha üst seviyelere çıkartmak olduğunun altını çizerek şunları söyledi: “Satranç, bir oyun gibi olsa da insanların hayatlarını da düzenleyen bir oyundur. Burada yapacağınız hamleler belki ileriki yaşamınızda yapacağınız hamlelerde size destek olacaktır. Sevgili öğrenciler; satrancın size büyük katkı sunacağını düşünüyoruz. Şunu ifade edelim ki; ülkemizin geleceği gençlerimizdir, çocuklarımızdır. Eğer onları iyi yetiştirebilirsek, onları donanımlı bir hale getirebilirsek, her alanda onların yeteneklerini geliştirebilirsek, ülkemiz çok daha güvenli bir geleceğe uzanacaktır. Eğer biz çocuklarımıza bu güzel alışkanlıkları kazandırırsak aynı zamanda çocuklarımızı da kötü alışkanlıklardan, yanlış işlerden uzaklaştırmış oluruz. Turnuvanın düzenlenmesini sağlayan Kaymakamımız Sayın Nuri Özder’e, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın İlhan Saz’a, Köşk Düğün Salonu’nu bizlere tahsis ederek her zaman okulumuza destek olan Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Özcan’a turnuvanın giderlerini karşılayan Sevil Baydar’a, Türkiye Satranç Federasyonu Keşan İlçe Temsilciliği’ne, Keşan Satranç ve Zeka Oyunları Eğitim Merkezi Derneği’ne, öğretmenlerimizin görevlendirilmesindeki anlayışından dolayı okul müdürlerimize, turnuvayı gerçekleştiren öğretmenlerimize, turnuvaya katılan çocuklarımıza ve onları gönderen değerli velilerimize teşekkür ederiz.”

Dikici’nin konuşmasının ardından Keşan kaymakamı Nuri Özder, Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürü İlhan Saz ve Sevil Baydar, açılış hamlesi ile turnuva başladı.

MADALYA VERİLDİ

Turnuvada, Başhakem Fide Hakemi Derya Özkan, Rıdvan Bilgin, Mustafa Çakır, Mustafa Alcanve Alpay Tolga Elegeçmez görev aldı. Kıyasıya mücadelelerin yaşandığı turnuvada “yıldız kızlar”, “yıldız erkekler”, “küçük erkekler”, “küçük kızlar”, “minik erkekler”, “minik kızlar” olmak üzere toplam 6 kategoride madalya verildi.

Yapılan turnuva sonucunda oluşan final sıralamasına göre ödül almaya hak kazanan öğrenciler şöyle bildirildi: